Antioksidan Besinler Nelerdir

Yanlış beslenme sonucunda vücudumuzda zaman içerisinde toksik maddeler birikmektedir. Bu maddelerden arınmak için antioksidan besinlerin gün içerisinde bolca tüketilmesi gerekir. Bu beslenme sayesinde hem vücut arınacak hem de kilo problemi varsa kilo vermeye yardımcı olacaktır. Beslenme uzmanları antioksidan içerikli besinlerle beslendiğimiz zaman vücudumuzun genel sağlığının korunacağını söylemektedirler. Peki antioksidan besinler nelerdir ? Şimdi kısaca bu besinlere biraz değinelim.

Antioksidan besinler Nelerdir?

Salatalık :

Antioksidan Besinlerden Salatalık

Günün her öğününde tüketilebilen salatalık güçlü bir antioksidan besin öğesidir. Yoğurdun içine katılarak tüketildiğinde bağırsaklardaki parazitlerin temizlenmesinde etkin rol oynamaktadır. Salatalık cilt bakımında da önemli bir yere sahiptir. Bolca su içermesi nedeniyle cildi taze kalmasını sağlar ve vücut enerjisini yeniler.

Maydanoz

Yeşil yapraklı sebzelerin antioksidan özelliğe sahip olduklarını biliyoruz. Maydanoz da bunlardan bir tanesidir. Detoks yapımında güçlü bir yere sahiptir. Özellikle diyet uygulayanlarda ödem atma ve yağ yakmada önemli rol oynar. Aynı zamanda kanserli hücrelerle de savaşır. Maydanozu düzenli tüketimi ile vücut toksinlerden temizlenmektedir.

Avakado

Antioksidan yiyecekler arasında yerini alan avakado E vitamini açısından çok zengin bir besindir. Avakado tüketimi vücutta yağlanma ve şişliğin oluşmamasına yardımcı olmaktadır. Özelliklerde kahvaltıda ve yeter miktarda bu meyveyi tüketerek sağlıklı kalmak mümkündür.

Yeşil Çay

Yeşil çay özellikle C vitamini açısından oldukça zengin bir içecektir. Ve toksinlere karşı koruma sağlamaktadır.

Nar

Antioksidan Besinlerden NAR

Nar kanserli hücrelere karşı bir savunma sistemi oluşturmaktadır. Antioksidan özelliği oldukça yüksek bir meyvedir. Nar suyu ve nar taneleri ödem atmada yardımcı olmaktadır. Narı tek başına ya da salatalara ekleyerek antioksidan özelliğinden faydalanmalıyız.

Kahve

Kahvenin antioksidan özelliği oldukça fazladır. Özellikle düzenli içildiğinde bağırsakları temizler, kalp sağlığını korur ve seratonin hormonunun salgılanmasını sağlar.

Bitter Çikolata

Çikolatadaki kakao oranı arttıkça antioksidan özelliği de artmaktadır. Bu sebeple bitter çikolata antioksidan özelliğe sahiptir. Bitterin vücuttaki toksinlerin atılmasında önemlidir ve kan şekerini düzenleyici etkisi vardır.

Çilek

Antioksidan Kaynağı Çilek

Çilek de antioksidan madde içeren besinlerden biridir. Ayrıca çilekte yüksek oranda C vitamini bulunmaktadır. Şeker oranı düşük olan çilek sağlıklı besinlerden biridir.

Ceviz

Ceviz omega 3 değeri yüksektir ve antioksidan içeren besinlerdedir. Bu sebeple günün her anında tüketilmelidir. Çünkü ceviz kalbe giden damarlarda yağlanmayı önler böylece damarları rahatlatmış olur.

Lahana

Hem yeşil hem de kırmızı lahana antioksidan özellik gösteren sebzeleri başında yer almaktadır. Bağışıklık sistemini güçlendirir. Ağrı kesici rol oynar. Ayrıca yeşil lahana yaprak kürleri enfeksiyonu temizler. Lahana suyu da lahana kadar toksin atımında faydalındır.

Diğer Antioksidan Besinler Nelerdir

Enginar

C vitamini içeriği oldukça fazladır. Karaciğer ve kalp dostudur. Dolayısıyla zeytinyağı ile pişen enginar kalp sağlığını korumaya yardımcıdır. Yapısındaki antioksidan ile hastalıklardan korunmayı sağlar.

Ahududu

Ahududu

Karaciğer detoksunda kullanılan bir meyvedir. Özellikle de bağışıklık sisteminin korunmasında etkilidir. Taze şekilde tüketilmesi vücut sağlığını korumada yardımcı olmaktadır.

Ispanak

Ispanak toksin atmada birebirdir. Ayrıca bağırsak paraziti ve enfeksiyonlarında da yararlıdır. Yalnız ıspanağın çok iyi yıkanması ve temizlenmesi gerekmektedir.

Kırmızı Pancar

Antioksidan depolarından biri de kırmızı pancardır. Bu sayede toksin atmaya yardımcı olur, beyin, kalp ve bağışıklık sistemi dostudur.

Kivi

Kivi organ yağlanmasını önlemektedir. C vitamini açısından oldukça zengin bir meyvedir. Ayrıca kalp damarlarının korunmasında etkili rol oynar. Bağışıklık sisteminin korunması için günde bir kivi tüketilmelidir. Ayrıca kivi etkili bir detoks meyvesidir.

Elma

Her sabah 1 elma yenilerek güne başlanması vücuttaki toksinlerin atılmasını sağlamaktadır. C vitamini içeren elma böbreklerin ve bağırsakların da rahatlamasını sağlamaktadır. Lifli yapıya sahip bir meyvedir.

Üzüm

ÜZÜM

Her türlüsüyle antioksidan içeriği olan bir meyvedir. Hiç düşünmeden herhangi bir çeşidi tüketilmelidir. Özellikle üzüm çekirdekleri ile çiğnenerek yenmelidir. Ayrıca üzüm çekirdeğinin serbest radikallerin yani kanser oluşumunun düşmanı olarak bilinmektedir.

Adaçayı

Adaçayı içerisindeki antioksidan maddeler kas ve kemik ağrılarına iyi gelmektedir. Ayrıca adaçayı toksinleri atmak için tüketilmelidir. Bağırsak sorunlarına da çok iyi gelen adaçayı mutfaktan eksik olmamalıdır.

Limon

Limon özellikle her öğünde ve her haliyle ilaç niyetine tüketilmesi gereken besinlerin başında gelmektedir. İçme suyuna katılarak tüketilen limon metabolizmayı hızlandırır. Ayrıca salatalarda bağışıklık sistemini güçlendirir.

Brokoli

Yapısındaki antioksidan maddeler sebebiyle sağlıklı öğünlerin besin maddesidir. Göbek çevresi yağlardan kurtulmaya yardımcı olmaktadır. Brokoli haşlanarak ya da damak zevkine uygun pişirilerek sofalardan eksik edilmeden tüketilmelidir.

Kaynak

Okuyucularımızın Dikkatine

Sayfamızda yazmış olduğumuz yazılarımız genel bilgilendirme amaçlıdır. Yazılarımız teşhis ve tedavi amaçlı değildir. Yazılarımız zaman içerisinde geçerliliğini yitirebilir ya da güncelliğini kaybedebilir. Yazının içeriğini oluşturan besin ya da ürünlerin her bünyede farklı etkiler göstermesi mümkündür. Yazılarımız doktor yerini ya da doktor reçetesi yerini tutmaz. Bilgilerin uygulanmasından önce doktorunuza mutlaka danışmanızı tavsiye ediyoruz. Herhangi bir rahatsızlığı olanlar ve özel politika gerektiren gruptaki kişiler mutlaka doktorlarına danışarak kullanmalıdır. Sitemiz, uzman bir doktora danışılmadan yapılan herhangi bir uygulamadan doğabilecek zarardan sorumlu tutulamaz. Sitemizi ziyaret eden, yorum yapan ve soru gönderen kişiler, bu uyarıları kabul etmiş sayılacaktır.

1 Paylaşımlar