Çıtı Pıtı Yelek Modeli

Merhaba arkadaşlar bugün sizlerle hem güzel, hem kolay bir model anlatmak istiyorum. Çıtı pıtı yelek modeli diye adlandırdığım bu modelden ister yelek yapın, isterseniz kazak örün. Özellikle bebek yeleği, kazağına çok yakışacak bir model. Modelin anlatımından önce hemen altta videolu anlatımını bırakıyorum. Belki izleyerek yapmak isteyenleriniz olabilirse diye. Farklı örgü modellerine de bakmak isteyenler youtube kanalımı ziyaret edebilirsiniz.

İnstagram adresimden takip etmek isterseniz tıklayarak ulaşabilirsiniz.

Bu modeli kurabilmek için ihtiyacımız olan ilmek sayısı 4 ve 4 ün katlarıdır. Öreceğimiz ürünün ilmeğini ayarlarken altının katları olmasına dikkat etmeliyiz. Ayrıca model sonu için 2 ilmek ve bir başa bir sona olmak üzere iki tane de kenarlar için ilmek atmalıyız.

Çıtı Pıtı Yelek Modeli Videolu Anlatımı

Bebek Yelek Modeli

Modelin İşlem Basamakları

Bu modelde örneği tersten kuruyoruz.

  1. Kenar ilmekten sonra iki ilmeği ters örüyoruz. Sıradaki iki ilmeği birlikte ters örüyoruz. Aynı ilmeği birlikte düz ve üçüncü defa aynı ilmeği birlikte düz örüyoruz. Böylece iki ilmeği üç tane ilmek yapıyoruz. Sıradaki iki ilmeği ters örüyoruz. İşlemi sıra sonuna kadar tekrarlıyoruz.
  2. Kenar ilmekten sonraki gelen iki ilmeği düz örüyoruz. Aynı ilmekten çıkarttığımız üç ilmekten ilk ikisini üçüncü ilmeğin içinden geçirerek sol şişe alıyoruz. İçinden geçirilen ilmeği örmeden sağ tarafta tutuyoruz. Sol tarafa aldığımız iki ilmeği birlikte işten düz örüyoruz. Sıradaki iki ilmeği de düz örüyoruz. Sıramızı bu işlemi tekrarlayarak bitiriyoruz.
  3. Bu sırada tüm ilmekleri ters örüyoruz.
  4. Dördüncü sırada tüm ilmekleri düz örüyoruz.
  5. Bu sefer modelimizi kaydırarak aynı işlemleri tekrarlıyoruz. Kenar ilmekten sonra gelen iki ilmeği birlikte ters örüyoruz. Aynı ilmekleri birlikte düz örüp tekrar birlikte ters örüyoruz. İki ilmeği üç ilmek şekline getiriyoruz
  6. Bu sıramız modelin ikinci sırası ile aynı mantıkla örülüyor.
  7. Bu sıranın tamamını ters örüyoruz.
  8. Kaydırılan modelin son sırasını ise tamamen düz örüyoruz.

Modelimiz aslında dört sıradan oluşmaktadır. Sonra bu dört sıra kaydırılarak tekrarlanmaktadır. Sekiz sıranın tekrarı ile de tüm öreceğimiz yüzeyi modelle kaplamış oluyoruz. Örecek olanlara şimdiden kolay gelsin.

Hoşçakalın. Sevgiyle ve örgüyle kalın.

1 Paylaşımlar