Muhteşem Bir Kazak Örneği

Merhaba arkadaşlar. Bugünkü modelimiz muhteşem bir kazak örneği. Hem yapılışı kolay hem de çok güzel duruyor modelimiz. Okuyarak değil de izleyerek yapmak isteyenler için modelin videosunu hemen altta paylaşıyorum. Ayrıca başka modellere de bakmak isterseniz youtube kanalıma bekliyorum. Abone olmayı ve destek vermeyi unutmayınız lütfen.

Takip etmek isteyenler instagram profilime tıklayarak ulaşabilirsiniz.

Muhteşem Bir Kazak Örneği Videolu Anlatımı

Modelimizin Yapılış İşlem Basamakları

  1. Kenar ilmekten sonra üç ilmeği ters örüyoruz. Ardından sıradaki ilmeği düz örüyoruz. Aynı ilmeği ipi dolayarak tekrar düz örüyoruz. Aynı ilmeği ipi öne alarak bir kez daha düz örüyoruz. Yani bir ilmeği toplamda beş ilmek yapıyoruz. Sonra sıradaki beş ilmeği ters örüyoruz ve sıra sonuna kadar işlemi tekrarlıyoruz.
  2. Örgümüzün ters sırasında kenardan sonra üç düz ilmek örüyoruz. Sıradaki arttırdığımız beş ilmeği ters sonraki beş ilmeği düz örüyoruz. Yani bu sırada arttırdığımız ilmekleri ters diğerlerini düz örüyoruz.
  3. Kenardan sonra iki ters örüyoruz. Sıradaki ikisini birlikte düz, sonraki üç ilmeği ters örüyoruz. Sıradaki iki taneyi de içten birlikte düz örüyoruz. Sonra üç ters ilmek ve işlemi tekrarlayarak sırayı bitiriyoruz.
  4. Kenar ilmekten sonra 2 düz / 5 ters/ 3 düz / 5 ters örüyoruz.
  5. Kenar ilmekten sonra 1 ters / 2 ilmek birlikte düz / 3 düz örüyoruz. Sonra sıradaki iki ilmeği birlikte içten düz örüyoruz. 1 ters ve işlemi sıra sonuna kadar tekrarlıyoruz.
  6. Kenar ilmekten sonra 1 düz / 5 ters / 1 düz / 5 ters örüp bu sırayı bitiriyoruz.
  7. Bu sırada örneği kaydırarak kuruyoruz.. Kenar ilmekten sonraki ters ilmeği ilk sırada olduğu gibi beş ilmek haline getiriyoruz. Sonra beş ters ilmek örüyoruz.
  8. Bu sırada kenardan sonra 3 ters/ 5 düz/ 5 ters….
  9. Kenardan sonra 2düz /2 si birlikte içten düz /3 ters/ 2si birlikte düz/ 3 düz
  10. Kenardan sonra 3 ters/ 3 düz/ 5 ters / 3 düz şeklinde sırayı geçiyoruz
  11. Kenar ilmeği örmeden alıyoruz. 2 düz/ 2 si birlikte düz/ 1 ters/ 2si bir düz/ 3 düz şeklinde sırayı tamamlıyoruz.
  12. 3 ters/ 1 düz/ 5 ters / 1 düz.

Modelimiz aslında 6 sıradan oluşmaktadır. Fakat kaydırarak tekrarladığımızdan 12 sırada modelimizi bitiriyoruz. Bu 12 sıranın tekrarı ile örgümüzü örüyoruz. Başka bir modelde buluşmak dileğiyle örgüyle ve sevgiyle kalın.

1 Paylaşımlar