İki Şişle Kolay örgü Modeli

Merhaba arkadaşlar. Bugün çok kolay ve çok güzel bir örgü modeli ile beraberiz. Örneğimizle ister bebek yeleği, ister çeyizlik yelek ya da isterseniz kazak örebilirsiniz. İstediğiniz her yerde kullanılabilecek hem kolay hem zarif bir model olan iki şişle kolay örgü modeli yapımını videodan izleyerek de kolaylıkla yapabilirsiniz. Hemen altta yapım videosunu bırakıyorum. Ayrıca farklı örgü modelleri de yapmak isterseniz youtube kanalımı ziyaret edip modellerime bakabilirsiniz. İster tığla, ister şişle birçok modeli kanalımda bulabilirsiniz.

İnstagram adresimden takip etmek isterseniz tıklayarak ulaşabilirsiniz.

Modelimiz için gerekli olan ilmek sayısı 7 ve 7 nin katlarındır. Ürünümüze gerekli olan ilmeği atarken bu sayıya dikkat etmek gerekmektedir. Ayrıca iki tane de bir başa bir sona olmak üzere kenar ilmeği atarak başlamalıyız. Model sadece dört sıradan oluşmaktadır. Bu dört sıranın yüzey boyunca tekrarlanması ile de ürünümüzü örüyoruz.

İki Şişle Kolay Örgü Modeli Videolu Anlatımı

İki Şişle Kolay Örgü Modeli

Modelimizin Yapım Aşamaları

  1. Kenar ilmekten sonra bir ters, bir düz, bir ters ilmek örüyoruz. Sonraki iki ilmeğin ikincisini önden birincisini arkadaş sağa doğru çeviriyoruz ve düz örüyoruz. Ardından gelen iki ilmeğin birincisini önden, ikincisini arkadan dola doğru çeviriyoruz. Ve düz örüyoruz. Bu yedi ilmeği örgü boyunca tekrarlayıp modelimizi kuruyoruz.
  2. Bu sırada ilmeklerimizi gördüğümüz şekilde örüyoruz. Yani tersleri ters düzleri düz şekilde örüp sırayı bitiriyoruz.
  3. Bu sırada yine kenar ilmekten sonra bir ters, bir düz, bir ters ilmekleri normal örüyoruz. Sıradaki iki ilmeği bu sefer birincisini önden sola. ikincisini arkadan sağa doğru yer değiştirip düz örüyoruz. Sonraki iki tane ilmek ise birinci sağa doğru önden. ikinci sola doğru arkadan çeviriyoruz. Ardından bu iki ilmeği de düz örüyoruz.
  4. Bu sıramız modelimizin son sırasını oluşturmaktadır. Bu sırada da ikinci sırada olduğu gibi tersleri ters. düzleri düz örüyoruz. Böylece modelimizi bitiriyoruz. Öreceğimiz ürün boyunca bu dört sıranın tekrarlanması ile örgümüzü örüyoruz.

Benimle birlikte örenlere kolay gelsin diyorum. Bir başka örgüde buluşmak dileğiyle sevgiyle ve örgüyle kalınız.

1 Paylaşımlar