Güzel ve Kolay Kare Motif

Merhaba sevgili örgü severler. Bugün sizlere güzel ve kolay kare motif yapımını anlatmak istiyorum. Aslında bu motifimizin videosunu hazırladım. Youtube kanalıma yükledim. Videosunu hemen alttaki başlık altında bulabilirsiniz. İsterseniz izleyerek de yapabilirsiniz. Ayrıca farklı motif ve modeller yapmak isterseniz de youtube kanalımı ziyaret edebilirsiniz.

İnstagram adresimden takip etmek isterseniz tıklayarak ulaşabilirsiniz.

Güzel ve Kolay Kare Motif Videolu Anlatımı

Motif Yapım Aşamaları

  1. Sihirli yuvarlak yapıp içerisine üç tane ikili tırabzan örüyoruz. İki zincir çekip tekrar üç tane ikili tırabzan yapıyoruz. Toplamda dört tane olacak şekilde örüyoruz.
  2. Renk değiştirip üç tane ikili tırabzanın son tırabzanına batarak ikili tırabzan örüyoruz. Ardından yuvaya iki tane ikili tırabzan örüyoruz. Sonra iki zincir çekip aynı yuvaya iki tane daha ikili tırabzan örüyoruz. Bir tane de alttaki üç tırabzanın birincisine yapıyoruz. Bir zincir çekip işlemi tekrarlıyoruz.
  3. Bu sırayı da aynı renkle örüyoruz. ilk tırabzana batmıyoruz ve ikinci tırabzana batarak başlıyoruz. Toplam üç tane ikili tırabzan tepesine batıyoruz. Sonra köşe yuvasına iki tane daha tırabzan yapıp iki zincir çekiyoruz. Ardından aynı yuvaya iki tane daha ikili tırabzan örüyoruz. Sıradaki üç tırabzanın tepelerine birer tane ikili tırabzan daha örüyoruz ve iki zincirle sonraki gruba geçiyoruz.
  4. Bu sıranın tamamını sıkı iğne örüyoruz. Köşelerde iki sıkı iğne iki zincir tekrar iki sıkı iğne yapıyoruz. Geçişlerde bir alt sıraya batarak ikili tırabzanlar yapıyoruz.
  5. Bu sırada renk değiştiriyoruz. Sonra köşeye geçişteki üç tane sıkı iğnenin üzerine ikili tırabzan yapıyoruz. Köşe ortasına iki tane ikili tırabzan yapıp iki zincir çekiyoruz. Ardından aynı yuvaya iki tırabzan daha örüyoruz. Sonra sıradaki üç tane sıkı iğneye birer ikili tırabzan örüyoruz. Böylece köşe kısmını bitirmiş oluyoruz. Sonra bir tane sıkı iğne atlıyoruz. Sonra sıradaki yedi tane sıkı iğneye birer tane ikili tırabzan örüyoruz. Ardından bir tane sıkı iğne atlıyoruz ve işlemleri tekrarlıyoruz.
  6. Bu sırada grupların başındaki ve sonundaki tırabzanlara batmıyoruz. Köşelerde yine iki tırabzan, iki zincir ve iki tırabzan örüyoruz. Geçişlerde birer zincir çekiyoruz.
  7. Bu sırada beyaz iple ve sıkı iğne olarak örüyoruz. Köşelerde ikişer sıkı iğne yapıyoruz. Geçişlerde ise bir alt sıralarda bıraktığımız tırabzanlara batarak ikili tırabzanlar örüyoruz.

Motifimiz sadece yedi sıra örülerek bitmiştir. Örecek olanlara şimdiden kolay gelsin. Örgüyle ve sevgiyle kalın.

1 Paylaşımlar