Kolay Kare Yatak Örtüsü Motifi

Bugün sizlere çok kolay bir model anlatmak istiyorum. Bu modeli isterseniz yatak örtüsünde, isterseniz TV battaniyesinde kullanabilirsiniz. Hatta modelden kırlent ya da astarlı bebek battaniyesi de yapabilirsiniz. Anlatıma geçmeden önce kolay kare yatak örtüsü motifi için çekmiş olduğum videoyu hemen altta bırakıyorum. Dilerseniz videodan izleyerek kolaylıkla motifimizi yapabilirsiniz.

Kolay Kare Yatak örtüsü Motifi Videolu Anlatımı

Kare Yatak Örtüsü Motifinin Yapım Aşamaları

  1. Her zamanki gibi sihirli yuvarlakla başlıyoruz. Sihirli yuvarlağa üç zincir çekip iki tane de yanında ikili tırabzan yapıyoruz. İki zincir çekip üç tane ikili tırabzan sihirli yuvarlağa yapıyoruz. İki zincir çekip işlemi tekrarlıyoruz. Toplam dört yuva, dört grup ikili tırabzan olacak.
  2. İkinci rengi alıyoruz. Bil ilmek oluşturup herhangi bir yuvaya batıyoruz. Bir dolayıp üçten çektiğimiz bir tırabzan yapıyoruz. Ardından üç zincir çekiyoruz ve aynı boşluğa tığımıza bir dolayıp üçten çektiğimiz bir tırabzan dana yapıyoruz. Sonra üç zincir çekip aynı boşluğa üçüncü üçten çektiğimiz tırabzanı yapıyoruz. Aynı yuvaya üç tane tırabzan iki tane yuva yapmış oluyoruz. Hiç zincir çekmeden diğer yuvaya geçip aynı işlemi tekrarlıyoruz. Toplam dört yuvada da aynı işlemi yapıp ipi kopartıyoruz.
  3. Üçüncü rengimizi alıyoruz. Rengimizle bir ilmek oluşturup ikili boşluklardan herhangi birinin ilkine sıkı iğne şeklinde batıyoruz. Sonra aynı boşluğa dört tane ikili tırabzan örüyoruz. Ardından aynı boşluğa bir tane de sıkı iğne yapıp grubu bitiriyoruz. Sonra ikinci boşluğa zincir çekmeden geçip sıkı iğne batıyoruz ve aynı işlemi tekrarlıyoruz. Tüm boşlukları aynı şekilde bitirip sıranın sonunda ipi kesiyoruz.

Motifin Kare formatına Çevrilmesi

  1. Bir sonraki rengimizi alıyoruz ve bu sırada motifimizi kare formatına çeviriyoruz. İpimize bir ilmek atıp herhangi bir geçiş noktasından başlıyoruz. Köşe yaparak başlamak için tığımıza iki dolayıp geçiş noktasına batıp iki tane üçlü tırabzan yapıyoruz. Ardından üç tane zincir çekip aynı yere iki tane daha üçlü tırabzan yapıyoruz. Geçişte dört zincir çekip bir sonraki geçiş boşluğuna iki tane ikili tırabzan yapıyoruz. Sonra yine dört zincir çekip köşe yapmak için bir sonraki geçiş boşluğuna geçiyoruz. Sıra sonuna kadar işlemi tekrarlıyoruz.
  2. Yine renk değiştiriyoruz ve tığımıza bir ilmek atıyoruz. Herhangi bir köşeye tığımıza bir kez iplik dolayıp ikili tırabzan yapıyoruz. Toplamda dört tane ikili tırabzan olduktan sonra köşe dönüşü için iki zincir çekip dört tane daha ikili tırabzan aynı noktaya yapıyoruz. Hiç zincir çekmeden geçişlerdeki dört zincirin üzerine de beşer tane ikili tırabzan yapıyoruz. Aradaki iki tane tırabzanlara batmıyoruz zincirsiz diğer boşluğa geçiyoruz. Ardından tüm boşluklara ve tüm köşelere aynı işlemi uygulayarak sırayı bitiriyoruz.
  3. Ardından son sıramızı örüyoruz. Bu sıramız tamamen sıkı iğne yapıyoruz. köşelerde ise zincire bir sıkı iğne iki zincir ve bir tane daha sıkı iğne şeklinde yapıyoruz.

Ayrıca farklı modeller ya da farklı ürünler yapmak isterseniz de youtube kanalımı ziyaret edebilir, Oradaki videolarımdan faydalanabilirsiniz. Örecek olanlara şimdiden kolay gelsin diyorum. Sevgiyle ve örgüyle kalın.

İnstagram adresim https://www.instagram.com/leylashobbies/

1 Paylaşımlar