Afrika Menekşesi Motifi

Merhaba arkadaşlar. Bugün sizlere Afrika menekşesi Motifi nin altıgen formatında olanını anlatmak istedim. Bu motifimizi yatak örtüsü, tv battaniyesi, kırlent hatta bardak altlığı olarak kullanabilirsiniz. Motifin anlatımına geçmeden önce videosunu hemen altta bırakıyorum. Belki okuyarak değil izleyerek yapmak istersiniz. Ayrıca yine Afrika Menekşesi Motifi nin kare formatında yapılanını da videosunu çekip anlatmıştım. Onu da yazının en sonuna bırakıyorum. Kare olarak örmek isterseniz en alt kısımda bulunan videodan izleyerek yapabilirsiniz. Örecek olanlara şimdiden kolay gelsin diyorum.

Afrika Menekşesi Motifi Videolu Anlatımı

Motifin Yapım Aşamaları

  1. Motife sihirli yuvarlak yaparak başlıyoruz. Sihirli yuvarlağın içerisine iki tırabzan yapıp bir zincir çekiyoruz. Toplam altı tane iki tırabzan bir zincir yapınca sırayı bitiriyoruz.
  2. İp değiştirip her bir tek zincirli yuvalara iki tane iki tırabzan yapıyoruz. Ardından iki zincir çekip yine aynı yuvaya iki tane daha ikili tırabzan örüyoruz. Hiç zincir çekmeden diğer yuvaya geçip işlemi tekrarlıyoruz. Her yuvada aynı işlemi yapıp sırayı bitiriyoruz.
  3. Aynı renkle bu sırada her bir yuvaya yedişer tane ikili tırabzan örüyoruz. Hiç zincir çekmeden diğer yuvaya geçip işlemi tekrarlıyoruz.
  4. Renk değiştiriyoruz ve iki tepe arasındaki geçiş noktasından sıramıza başlıyoruz. Geçiş noktalarında ikili tırabzan yapacağız. Fakat ikili tırabzanımızın batış noktası bir önceki rengin ilk sırasının boşluğu olacak. İkili tırabzan yaparken bahsedilen boşluğa batıp gevşekçe tırabzanımızı yapıyoruz. Sıradaki yedi tane tırabzana sıkı iğne şeklinde batıyoruz. İşlemi tekrarlayıp sırayı bitiriyoruz.
  5. Bu sırada renk değiştirip tepelerin tam ortasındaki sıkı iğneye batıyoruz. Ve her tepede bir köşe oluşturacağız. İlk tepede bulunan yedi sıkı iğnenin tam ortasındakine bir tırabzan yapıyoruz. Sonra 2 zincir çekip aynı yere bir tırabzan daha örüyoruz. Takip eden 3 sıkı iğne, geçişteki tırabzan ve diğer tepenin ilk üç sıkı iğnesine birer tane ikili tırabzan yapıyoruz. Ardından köşe yapıp işlemi tekrarlıyoruz.
  6. Bu sırada her tırabzanın tepesine batarak birer tane ikili tırabzan yapıyoruz. Köşe boşluğuna bir tırabzan, iki zincir, bir tırabzan yapıp devam ediyoruz.

Motifimizin yapım aşamaları bu kadar. Çok kolay ve yapınca da oldukça şık ve güzel duran bir motif.

Kare Formatında Afrika Menekşesi Motifi Videolu Anlatımı

Ayrıca farklı modeller ya da farklı ürünler yapmak isterseniz de youtube kanalımı ziyaret edebilir, oradaki videolarımdan faydalanabilirsiniz. Örecek olanlara şimdiden kolay gelsin diyorum. Sevgiyle ve örgüyle kalın.

0 Paylaşımlar