Kabartmalı Koltuk Şalı Motifi

Merhaba arkadaşlar. Bugün sizlere çok güzel bir motif paylaşıyorum. Kabartmalı koltuk şalı motifi ni dilediğiniz renklerde örebilirsiniz. Bu motifi dilediğiniz yerlerde kullanabilirsiniz. İster yatak örtüsü, ister tv battaniyesi, ister hırka ya da kırlent yapabilirsiniz. Motifin yapım aşamalarına geçmeden önce videolu anlatımını hemen alt kısma bırakıyorum.

Kabartmalı Koltuk Şalı Motifi Videolu Anlatımı

Kabartmalı Motifin Yapım Aşamaları

  1. Her zaman başlama yöntemimiz olan sihirli yuvarlak yaparak motifimize başlıyoruz. Üç zincir çekip sihirli yuvarlak içerisine aralarında bir zincir çekilerek sekiz tane yarım tırabzan yapıyoruz. Aynı zamanda sekiz tane bir zincirli yuva yapmış oluyoruz.
  2. İkinci sıramızda renk değiştiriyoruz ve her bir yuvaya birer tane beşli popcorn yapıyoruz. Popcorn için aynı yuvaya beş tane ikili tırabzan yapıp ilmeğimizi tığımızdan çıkartıyoruz. İlk tırabzanın tepesinden çıkarttığımız ilmeğimizi geçirip üç zincir çekiyoruz ve bir sonraki yuvaya aynı işlemi tekrarlıyoruz.
  3. Üçüncü sıramızda da renk değişimi yapıyoruz. İlk yuvaya üç tane ikili tırabzan yapıp yarım kapatıyoruz ardından üçüncüyü yapınca da hepsini birden kapatıp topluyoruz. Üç zincir çekip bir sonraki boşluğa geçiyoruz ve aynı işlemi tekrarlıyoruz. Ardından dört zincir çekip aynı işlemi aynı yuvada tekrar yapıyoruz. Sonra yine üç zincir çekip bir sonraki boşlukta üç tane ikili tırabzan yapıp hepsini birden kapatıyoruz. Bu işlemleri tekrarlayarak bu sırayı tamamlıyoruz.
  4. Dördüncü sırada renk değişip ana rengimizi örgüye dahil ediyoruz. Bu sırada her bir boşluğa üçer adet ikili tırabzan örüyoruz. Aralarında hiç zincir çekmiyoruz. Sadece köşelerde üç tırabzan yapıp üç zincir çekiyoruz ve aynı boşluğa üç tırabzan daha yapıyoruz.
  5. Beşinci sırada aynı renkle örüyoruz. Bu sırada köşe orta noktasındaki tırabzanı üçlü tırabzan şeklinde yapıyoruz. Üçlü tırabzanın hemen yanında aynı boşluğa bir tane de ikili tırabzan yapıyoruz. Diğer tüm tırabzanların tepelerine birer tane olmak üzere ikili tırabzanlar yapıyoruz. Köşe ortada iki zincir çekiyoruz. Tüm sırayı bu şekilde örüyoruz.
  6. Son sıramızda her bir tırabzanın üzerine birer sıkı iğne yapıyoruz. Köşelerde iki sıkı iğne, iki zincir, iki sıkı iğne şeklinde örüyoruz ve bu sıra ile motifimizi bitiriyoruz.

Sıkı iğne ya da tırabzanla bitirdiğimiz motiflerin nasıl ile eklendiğini anlattığım videomun linki bırakıyorum. Tıklayarak açabilirsiniz ve size ekleme konusunda yardımcı olabilir.

2 Paylaşımlar