Fıstıklı Çam Ağacı Yelek Modeli

Merhaba arkadaşlar. Bugün sizlerle tığla fıstıklı çam ağacı yelek modeli ni yapacağız. Bu model özellikle çeyizlik yelek çok tercih edilen bir örnektir. Ayrıca dilediğiniz başka ürünlerde de kullanabilirsiniz. Örgü anlatımına geçmeden önce videolu anlatımını aşağıya bırakmak istiyorum. Örecek olanlara şimdiden kolay gelsin diyorum. Sevgiyle ve örgüyle kalın.

Fıstıklı Çam Ağacı Yelek Modeli Videolu Anlatımı

Fıstıklı Çam Modelinin Yapım Aşamaları

  1. Yapılacak ürünün genişliğince zincir çekerek örgümüze başlıyoruz.
  2. Bu sırada çektiğimiz zincirlerin her birine birer tane ikili tırabzan yapıyoruz. Bu ikili tırabzanlı kısım örgümüzün lastik kısmı olacağından istenilen ölçüde yapılacaktır.
  3. Bu sırada örnek kurulumuna geçiyoruz. Kenarda üç zincir çekip zincirin hemen altındaki tırabzana batmayıp sonraki tırabzana batarak kenar tırabzanlarını örüyoruz. Sıra sonunda yapacağımız kenar tırabzanlarına kadar bir zincir çekip bir tırabzan atlayarak ikili tırabzanlar şeklinde yuvalar yapıyoruz. Bu yuvalarda üçer tanesi çam ağaçlarının kenarlarındaki su taşları için kullanılacaktır. Çam ağaçları için beşer kutucuk kullanacağız. Sıra sonunda en son yaptığımız çam ağacından sonra da bir su taşı için üç tane kutucuk sayarak yapmamız gerekir. Yani her bir örnek için sekiz kutucuk, tekrarların sonunda da üç kutucuk ekleyecek şekilde başlamalıyız.
  4. Kenar tırabzanlarını ördükten sonra 2 zincir çek. Bir kutucuk atlayıp ikinci kutucuğa 3 ikili tırabzan, 2 zincir, aynı yere 3 tane daha ikili tırabzan örerek su taşını yap. Bir zincir çekerek fıstıkları yapmaya geçiyoruz. Bir zincirden sonra bir kutucuk atlayarak sonraki kutucuğa çok gevşek olmayan beşli fıstık yapıyoruz. Bir zincirle sağlamlaştırıyoruz. Başka zincir çekmiyoruz fıstıklar arasında. Sonraki dört kutucuğa da aynı işlemi yapıyoruz. Buraya kadar olan kısmı kenar tırabzanlarına kadar devam ederek modeli kuruyoruz.
  5. Bu sırada su taşı ile fıstıklar arasındaki geçişlerde ikişer zincir çekiyoruz. Diğer tüm kısımlar 4. maddede anlatılanların aynısını yapıyoruz. Yalnız bu sırada beş değil dört fıstık yapıyoruz. Yani her bir fıstığın arasına birer fıstık yaparak fıstıklı kısımları örüyoruz. Bundan sonraki sıralarda da bir fıstık kalıncaya kadar her sırada bir eksilterek fıstıklarımızı yapıyoruz.
  6. Bu sırada her şey aynı yalnız su taşı kısmında fıstıklı kısma geçiş zinciri 3 olacak.
  7. Bu sırada da her şey aynı geçiş zinciri sadece 4 olarak çekiyoruz.
  8. Geçiş zinciri burada beş zincir olarak çekilecek ve diğer kısımlar aynı örülecek. Bu sıra ile birlikte çam ağaçlarımızın ilkini yapmış oluyoruz. Bunda sonra modelin tekrarı ile tüm yüzeyi öreceğiz.

İkinci modele başlarken kenarlarda geçiş zincirleri yine bir ile başlayacak ve her sırada artacaktır. Modelin ilk iki fıstığını ilk beş zincirin üzerine kuracağız. Üçüncü fıstık modelin bitimindeki fıstığın tepesine yapılacak. Dördüncü ve beşinci fıstıklar ise gelen beş zincirin üzerine örülerek ikinci modelin kurulumu yapılacaktır.

1 Paylaşımlar