Artan İpleri Değerlendiren Model

Merhaba arkadaşlar. Bugünkü yazımızda artan ipleri değerlendiren model ile birlikteyiz. Sizin de elinizde kalan iplikleriniz varsa ve ne yapacağınızı bilemiyorsanız bu modele bir göz atmanızı tavsiye ederim. Bu modeli bebek battaniyesi, çocuk kazağı ya da hırkası, kazak vs. gibi örgülerde kullanabilirsiniz. Örgü anlatımına geçmeden önce videolu anlatımını aşağıya bırakmak istiyorum.

Artan İpleri Değerlendiren Model Videolu Anlatımı

Artan İplerle Örgü Modeli Yapım Aşamaları

  1. Modelimiz dört ve dördün katları +1 ilmekten oluşmaktadır. Örneğe başlamadan önce buna göre ilmek atıp başlamalısınız. Kenar ilmeklerini de ilave etmelisiniz.
  2. Örgüye başlayıp lastik ya da haroşe yapıyoruz.
  3. Lastik kısmını bitirdikten sonra zemin rengi haricinde kullanacağımız iplerden herhangi bir rengi alıyoruz. Bu renkle dört sıra örüyoruz. Bu dört sırayı düz sırada tüm ilmekleri düz, ters sıralarda tüm ilmekler ters olacak şekilde örüyoruz. Bu rengi kesip ipin ucunu sağlamlaştırıyoruz.
  4. Bu sırada ana renk ipliğimizi örgüye katıyoruz. Kenar ilmekleri ördükten sonra gelen ilmeği şişten çıkartıp farklı renkte ördüğümüz sıraları söküyoruz. Yani ana renge kadar bu ilmeği ören ipleri söküyoruz. Söktüğümüz ilmeğe şişimizi geçirip örüyoruz. Örerken söktüğümüz iplikler örgü ipliğimizin arasında kalacak şekilde işlem yapmalıyız. Sonra üç ilmek örüp dördüncüde yine sökme işlemi yapıyoruz. Tüm sırayı bu şekilde örüp kenara geçiyoruz.
  5. Yine ana renkle bu sıranın tamamını düz olarak örüyoruz.
  6. Bu sırada yine ip değiştirip farklı renkte bir ipi örgüye katıyoruz. Bu renkle de düz sıralar düz, ters sıralar ters örülerek dört sıra geçiyoruz.
  7. Renkli ipliği kesip sağlamlaştırdıktan sonra ana rengi ipliğe katıyoruz. Ana renkle kenar ilmeklerinden sonra bir ilmek örüp ikincisinde bir önceki örnek sırasında olduğu gibi sökme işlemi yapıyoruz. sonra üç ilmek örüp yine dördüncüde sökme işlemi yapıyoruz. Tüm sırayı bu şekilde örüyoruz.
  8. Bu sıranın tamamını yine ana renkle tüm ilmekleri düz örüyoruz.
  9. Modelimiz iki örnek kurulum sırasından oluşmaktadır. İlk örnek kurulumunda kenar ilmeklerden sonra hemen sökme işlemi yapıyoruz. İkinci örnek kurulumunda kenar ilmeklerden sonra bir ilmek örüp ikincide sökme işlemi yapıyoruz. Yani ilk örneğin ördüğümüz üç ilmeğinin tam ortasındakine bir sonraki örnekte sökme işlemi yapıyoruz.

Bu modele de göz atmak isteyebilirsiniz Yapraklı top çiçekli model

Örecek olanlara şimdiden kolay gelsin diyorum. Sevgiyle ve örgüyle kalın.

1 Paylaşımlar