Yapraklı Top Çiçekli Örgü Modeli

Merhaba arkadaşlar. Bu yazımda sizlere yapraklı top çiçekli örgü modeli ni dilim döndükçe anlatmak istiyorum. Yazarak anlatamadığım kısımlar olabilir sebebiyle de sizler için hemen altta videolu anlatımını bırakıyorum. Yapmak isteyenler için oldukça güzel bir örnek. Ve şimdiden kolay gelsin.

Yapraklı Top Çiçek Örgü Modeli Videolu Anlatımı

Modelin Yapım Aşamaları

Modelimizi kurarken tek örnek için 19 ilmek gerekmektedir. Öreceğiniz ürünün eni boyunca ilmek atarken modelin ilmek sayısını göz önünde bulundurarak ilmek atmalısınız. Ayrıca kenarlarda kenar örgüsü olarak öreceğiniz 1 , 2 ya da üçer adet ilmek atarak örgüye başlayabiliriz.

Örnek kurulumundaki bahsettiğimiz ilmeklerimiz tamamen modelin ilmekleridir. kenar ilmeklerini yazmıyorum. Kenarda kullanacağınız ve fazladan attığınız bu ilmekleri ördükten sonra aşağıdaki sıraya göre örnek sıralarını örmelisiniz. Yapraklı top çiçekli örgü modeli nin yapım aşamalarına artık geçebiliriz.

Örneğin Birinci Yaprağının Yapım Aşamaları

  1. 7ters / 2düz / 1ters /2 düz / 7ters örelim. Ve örgü boyunca ilmekleri bu şekilde tekrarlayarak örelim.
  2. Tersler ters düzleri düz olarak örüyoruz
  3. 6 ters / sıradaki ikisi sağa doğru olacak şekilde birlikte örüyoruz. Sonra 1arttır / 1ters / 1arttır / 1düz / sola doğru sıradaki iki ilmeği birlikte örelim ve 6ters örüp sırayı bitiriyoruz.
  4. 6düz / 3ters / 1düz / 3ters / 6düz ve sıra boyunca işlemi tekrar ederek örülecektir.
  5. 5ters / 2si birlikte / 1düz /1arttır/ 1düz örüyoruz. Sıradaki ilmekleri 1ters /1düz /1arttır / 1düz / 2si birlikte / 5ters örerek sırayı bitir.
  6. tersleri ters düzleri düz örüyoruz.
  7. 4ters / ikisi birlikte / terse kadar düz/1arttır / 1ters / sıradakiler düz/ 1arttır / 1 düz / 2si birlikte / 4 düz
  8. Tersleri ters düzleri düz olarak sıra boyunca örülecektir.
  9. 3 ters / 2si birlikte düz/ 1 düz / 1arttır / 3 düz örüyoruz. Ardından 1ters / 3 düz / 1arttır / 1 düz /2si birlikte düz / 3 ters örüyoruz
  10. Tersler ters düzler düz olarak bu sıra örülecek

Buraya kadar yapraklı top çiçekli modeli mizin ilk yaprakları ördük bundan sonraki sıralarda ikinci yaprağı örmeye başlıyoruz.

Örneğin İkinci Yaprağının Yapım Aşamaları

  1. 2ters /2si birlikte düz /1 düz /1arttır / 1 düz örüyoruz. Sıradaki ilmeklerin 2si birlikte düz / 1 düz/ 1arttır/ buradaki bir ters bu sırada düz örülmesi gerekiyor. Devamında 1 arttır / 1düz / 2si birlikte düz / 1 düz /1 arttır / 1 düz / 2si birlikte düz / 2 ters örerek sırayı bitiriyoruz.
  2. Bu sırada tersler ters düzler düz örülmesi gerekiyor. Fakat en ortadaki arttırma ilmekleri dahil ilmekler düz olarak örülecektir.
  3. 2ters /3düz /2si beraber düz /1düz / 1arttır / 1 ters olarak örün. Ardından sıraya 1 düz (en ortadaki) /1 ters /1 arttır /1 düz örülüp, ardından 2si birlikte düz / 3 düz / 2 ters devam ediniz.
  4. Tersler ters düzler düz örülecek ortadaki arttırma ilmekleri de düz örülecek
  5. 2 ters /2 düz /2si birlikte düz /1 düz / 1arttırın. Sonra sıraya 2ters /1 düz / 2ters / 1 arttır / 1 düz devam edin. Ve /2si birlikte düz / 2düz / 2 ters olarak bitirin.
  6. Tersler ters düzler düz olarak örüyoruz
  7. 2 ters /1 düz /2si birlikte düz /1 düz /1 arttırın. 3 ters /1 düz /3 ters / 1 arttır / 1 düz şeklinde devam edin. Sonrasında 2si birlikte düz /1 düz / 2 ters olarak örün.
  8. Tersler ters düzler düz

Değerli arkadaşlar bu sıraya kadar yaprakları ördük bundan sonraki sıralar top çiçekli kısım sıralarıdır. Bundan sonrası için videodan izleyerek yapmanız daha sağlıklı yapmanızı sağlayacağına inanıyorum.

1 Paylaşımlar