Tığla Gofret (Waffle) Örneği

Merhaba. Bugün sizlere tığla gofret (waffle) Örneği nin nasıl yapıldığını anlatmak istiyorum. Bu örneği kullanarak uzun yelek de yapabilirsiniz. İsterseniz bebek yeleği ya da battaniyesi örerken de bu modeli kullanabilirsiniz. Model için tek renk iplik ve ipliğe uygun bir adet tığ kullanacağız.

Tığla Gofret (Waffle) Örneğinin Videolu Anlatımı

Gofret Örneğinin Yapılışı

Örneği yapmak için yapacağımız alan genişliğinde zincir çekerek başlıyoruz. Zincir çekerken zincirlerimizi biraz gevşekçe çekmeye dikkat etmeliyiz. Sonra ikinci sırayı yapmak için üç zincir çekerek geri dönüyoruz ve her bir zincirin üzerine birer tane ikili tırabzan yapıyoruz. İlk sıra bittikten sonra ikinci sırada yine üç zincir çekip geri dönüyoruz ve iki tane tırabzanın tepesine birer tane ikili tırabzan yapıyoruz. Üçüncü ikili tırabzanı alt sıranın üçünsücünün belinden batıp ikili tırabzan şeklinde örüyoruz.

Bir sonraki sırada yani üçüncü sırada bir önceki önden ördüğümüz tırabzanların tepesine batarak öreceğiz. Bir önceki sırada normal ördüklerimizi ise bu sırada önden beline batarak öreceğiz.

Modelimizi üstte anlattığımız şekilde örüp ve tüm örgü boyunca aynı örme şeklini devam ettirip öreceğimiz ürünü tamamlayınca bitirebiliriz. Bebek battaniyesinin yapımının tamamını youtube kanalımdan izleyebilirsiniz.

3 Paylaşımlar