Tığla Bebek Battaniyesi Yapımı

Merhaba. Bugün sizlere tığla bebek battaniyesi yapımı nı anlatmak istiyorum. Bu modeli aynı zamanda yelek yapımında da kullanabilirsiniz. Bebek battaniyesi için gerekli malzemeler istediğiniz kalınlıkta iplik ve istediğiniz kadar renk. İpliğe uygun kalınlıkta tığ kullanarak bu bebek battaniyesini keyifle ve kolaylıkla örebilirsiniz.

Bebek battaniyesinin videolu anlatımı

Bebek Battaniyesinin Yapılışı

Örnek için her dört zincir bir örnek oluşturacak şekilde yapılacak ürünün genişliğince zincir çekilerek başlayalım. Zincir çekimi bittikten sonra örnek kurulumuna geçelim. İlk sırada her bir zincirin üzerine ipi tığa dolayarak batalım ve hepsini birden çekelim. Yani bütün zincirin üzerine yarım tırabzanlar yapalım.

Tığla Bebek Battaniyesi Yapımı

İlk sırayı bitirince farklı bir renk iplik alalım ve bu renkle tüm sırayı sıkı iğne olarak örelim. Sonraki sırayı her bir sıkı iğneye bir tane olacak şekilde yarım tırabzan yapalım. Sıra bittikten sonra diğer sıraya geçişte farklı bir renk iplik alalım ve bu sırayı bu renkle örelim. Farklı renge geçiş yaptığımız bu sırada da sıkı iğne şeklinde öreceğiz. Bu sırada üç tane sıkı iğne her bir yarım tırabzanın tepesine gelecek şekilde örelim. Dördüncü sıkı iğneye sıra geldiğinde tığımıza bir kes ipi dolayalım ve bir alt rengin sıkı iğne olan sırasında dördüncü sıkı iğnenin üzerine ikili tırabzan yapacak şekilde batalım ve örmeye devam edelim. Bundan sonra sıra bitene kadar üç sıkı iğne bir ikili tırabzan şeklinde örelim.

Bebek Battaniyesinin Kenar Örgüsü

Kenar örgüsü için tırabzanlar üzerine pıtırcıklar şeklinde yapabilir ya da kolay bulduğunuz bir dar oya örneğini uygulayabilirsiniz. Ya da sadece üç tırabzan iki zincir şeklinde tüm kenarları bir kez dolanıp sonraki sırada tırabzan üzerine pıtırcıklar yapabilirsiniz.

Bebek battaniyesinin yapımının tamamını youtube kanalımdan izleyebilirsiniz.

0 Paylaşımlar