İğne Oyası Görünümlü Havlu Kenarı Danteli

Bugün sizlerle çok güzel bir havlu kenarı danteli olan iğne oyası görünümlü havlu kenarı danteli nin nasıl yapıldığını anlatmak istedim.

İğne Oyası Görünümlü Havlu Kenarı Danteli Videolu Anlatım

Malzemeler:

  • Beş renk 50 no naylon iplik
  • Uygun numara tığ (ben 19 numara kullandım)
  • Dıştan dışa 1. cm çapında her çiçek ortası için bir adet halka

Yapılışı:

Havlu kenarı danteline ilk önce beyaz kısımdan başlıyoruz. Havlu kenarı uzunluğunda kenar dantelini yapıyoruz. Kenar dantelinde file kısım on iki adet bir dolayıp üçten çekilen tırabzan ve aralarda iki adet zincirden oluşmaktadır. Kenar file kısmını yaparken dilimleri de yapıyoruz. Dİlimler için toplam 21 sıra file her iki dilim arasında ise 11 sıra file gerekiyor. 21 Sıra file örünce dilimleri yapabilmek için geriye dönüp 12 zincir çekip üçüncü fileye batarak 7 adet zincirli boşluk oluşturuyoruz. Her zincir üzerine sekiz sıkı iğne, üç zincir ve tekrar sekiz sıkı iğne şeklinde her birini dolduruyoruz. Son yovanın yarısını örüp geriye dönüyoruz ve 12 zincir çekip tepeciklere batarak bu sefer altı adet zincirli boşluk oluşturuyoruz.

Bu şekilde her seferinde bir eksilterek br adet zincirli boşluk ve dolgu ile doldurma kalana kadar devam ediyoruz. en son bir adet kalınca ve onu örünce örmeyip yarım bıraktığımız kenarların her birine sekizer sıkı iğne batarak file kısmına kadar iniyoruz. Bir sonraki dilime geçene kadar 11 sıra geçiyoruz ve ikinci dilim için de 21 sıra örüp bir sonraki dilimi aynı şekilde örüyoruz. Bir havlu kenarı için toplamda dört dilim yeterli olacaktır.

igne-oyasi-gorunumlu-havlu-kenari-danteli
İğne Oyası Görünümlü Havlu kenarı Danteli

Beyaz kısmı yaptıktan sonra kenarları yeşil iplikle örüyoruz. Yeşil kısımda beş zincir ve bir sık iğne batarak, geçişlerde örümcek tekniği kullanarak yapıyoruz.

Zemin bittikten sonra çiçekleri örüyoruz. Çiçekler için orta kısımda bir adet halka üzerine beş adet çiçek yaprağı örüyoruz. her bir çiçek yaprağı altı adet ikili tırabzandan oluştuğundan halka üzerine ilk önce toplam 30 adet sıkı iğne örerek başlıyoruz. Sonraki sırada hangi renk kullanacaksak yaprak için o rengi alıp altı adet sıkı iğnenin üzerine tırabzanlarımızı yapıyoruz. Bu tırabzanları 12 adet oluncaya kadar her iki yanlardan birer adet attırıyoruz. sonra yine sekiz adet oluncaya kadar eksiltiyoruz ve bir yaprağı bitiriyoruz. Çiçeğin diğer yapraklarını da aynı şekilde örüp orta renkle yaprakları zincir ve sıkı iğnelerle yarıya kadar birbirlerine ekliyoruz.

Halkalarla yapılan havlu kenarı için tıklayınız

Çiçekler bitince de yeşil yapraklarla zemine çiçekleri ekleyerek havlu kenarını bitiriyoruz.

İnstagramda @crochet.orgu_evi takip edebilirsiniz

Hepinize kolay gelsin. Sevgiyle kalın.

0 Paylaşımlar