Halkalarla Yapılan Havlu Kenarı Danteli

Bugünkü yazımızda halkalarla yapılan havlu kenarı danteli nin yapılışını anlatmak istedim. Bu dantelin youtube kanalımda da yapımını bulabilirsiniz ve aşağıya linki bırakıyorum. İster izleyerek ister yazımızdan okuyarak danteli yapabilirsiniz. Gelin çeyizi olabilecek güzellikte olan bu havlu kenarı dantelinin anlatımına geçmeden önce videolu anlatım videosuna bir bakalım.

Halkalarla Yapılan Havlu Kenarı Danteli Videolu Anlatım

Havlu Kenarı Danteli İçin Malzemeler

  • Üç renk 50 no naylon iplik
  • Uygun numara tığ (ben 19 numara kullandım)
  • Dıştan dışa 1. cm çapında halkalar

Havlu Kenarı Dantelinin Yapım Aşamaları

Havlu danteline başlarken ilk yapacağımız halkaları sıkı iğne ile sararak ve birbirine ekleyerek danteli kullanacağımız havlunun kenar uzunluğu kadar örmek. Bunun için önce halkaların yarısını sıkı iğne ile sarıyoruz tüm halkaları birbirine ekledikten sonra da diğer yarısını sıkı iğne ile sararak halka kısmının örme işlemini bitiriyoruz.

Halkaları birbirine bağlama işlemi bittikten sonra her iki tarafta da bir zincir ve tırabzanla örülen kenarları yapıyoruz.

Kenarlardan birinde örneği kurmak için dört zincir ve sıkı iğnelerden oluşan üçgenleri yapıyoruz. Üçgenleri yaparken her seferinde birer eksiltip en son bir adet kalınca üçgeni bitiriyoruz.

Üçgenler arasında toplam on adet yuva bulunmaktadır. İki üçgen arasındaki bu yuvalardan iki tanesini boş bırakıp iki tanesine dört tane yeşil ipten tırabzan örüyoruz ve bunu dört sırada bitiriyoruz. İkinci iki adet yuvaya da yine dört tırabzan yeşil ipten örüyoruz ve bu yaprağı da beş sıra şeklinde örüp bitiriyoruz. Üçüncü yaprağı örmek için sıradaki iki yuvaya dört tırabzan örüyoruz ve bunu dört sıra yapıp bitiriyoruz.

Yapraklar bittikten sonra ortadaki yaprağın üzerine halka ile yapılan beyaz yuvarlağı ekliyoruz. Beyaz yuvarlağın etrafına yine halka sarılarak örülen beş adet sarı yuvarlakları ekleyip gülümüzü bitiriyoruz. Aynı şekilde havlunun diğer kenarı için de danteli örüp havlumuza dikip iyi günlerde kullanmak dileğiyle. İzlediğiniz ve okuduğunuz için teşekkürler.

İnstagramda @crochet.orgu_evi takip edebilirsiniz

Not : Yukarıda yer alan halkalarla havlu kenarı danteli videosu tamamen bana aittir!!

Youtube kanalıma abone olmak için lütfen tıklayınız

0 Paylaşımlar