Sıralı Çamlar Örgü Modeli

Merhaba arkadaşlar. Bugünkü yazımızda sıralı çamlar örgü modeli ni anlatmak istiyorum. Aslında el işlerini bazen ince ayrıntısına kadar anlatmak çok da mümkün olamıyor.. o sebeple sizlere hemen altta videolu yapımını paylaştım. Okuyarak ya da videoyu izleyerek modeli rahatlıkla yapabilirsiniz.

Sıralı Çamlar Örgü Modeli Videolu Anlatımı

Örgü Modelinin Yapım Aşamaları

Modeli kurarken öreceğiniz ürünün enine göre ilmek atımı yapmalısınız. İlmek atımı yaparken her bir örneğe gerekli olan ilmek sayısını göz önünde bulundurmamız gerekmektedir. Her bir ilmek için gerekli olan ilmek sayısı 12 ilmektir. En sonunda bir tane fazla ilmek gerekmektedir. Ayrıca kenar örgüleri için ikişer tane ilmek atarak başlıyoruz.

  1. Başlangıç ilmeklerini yapınca bir sıra ters geçiyoruz. Örnek kurulumundaki ilmeklerimiz tamamen modelin ilmekleridir. kenar ilmeklerini yazmıyorum. Kenarda kullanacağınız ve fazladan attığınız bu ilmekleri ördükten sonra aşağıdaki sıraya göre örnek sıralarını örmelisiniz.
  2. örnek kurulumunu yapacağımız sıra bu sıra. bu sırada 1 düz / 1 arttırma işlemi / 4 ters / sıradaki 3 ilmeği birlikte ters / 4 ters / 1 arttır ve sıra sonuna kadar bu işlemi tekrarlayıp örneği kuruyoruz.
  3. Bu sıranın tamamını ters örüyoruz.
  4. 1 düz ile beraber arttırdığımız ilmeği de düz örüyoruz yani 2 düz /1 arttır / 3 ters/ sıradaki üç ilmek beraber ters / 3 ters / 1 arttır/ 2 düz ve sıra boyunca bu işlemi tekrar et.
  5. Bu sıranın tamamının ters örülmesi gerekiyor.
  6. Model ortadaki üçü birlikte ters örülen ilmekler 1 ilmek kalıncaya kadar devam edilip örülecektir.
  7. örnek bitene kadar ters sıralar hep ters örülecektir.
  8. örneğin birincisi bitince aynı ilmekler tekrar edilerek örnek yukarıya doğru sıralanarak örgü boyunca devam ettirilip örgü tamamlanmalıdır.

1 Paylaşımlar