Deniz Kabuğu Örgü Modeli

Merhaba arkadaşlar. Bu gün sizlere tığla deniz kabuğu örgü modeli olarak bilinen bebek battaniyesi örgü modelini paylaşmak istiyorum. Bu modeli dilim döndüğünce anlatacağım. Fakat anlatamadığım noktalar olursa diye de videolu anlatımını hemen altta bırakıyorum.

Deniz Kabuğu Örgü Modeli Videolu Anlatımı

Deniz Kabuğu Örgü Modelinin Yapım Basamakları

  1. Modele başlarken orta noktasından başlıyoruz ve sihirli yuvarlak yaparak başlıyoruz.
  2. Yaptığımız sihirli yuvarlağın içerisine aralarında birer zincir olan 8 adet ikili tırabzan örüyoruz.
  3. İkinci sırada ilk boşluğa sıkı iğne şeklinde batıyoruz. İkinci boşluğa hiç zincir çekmeden yedi adet ikili tırabzan yapıyoruz. Tüm yuvaları birine sıkı iğne diğerine ikili tırabzan şeklinde doldurup sırayı bitiriyoruz.
  4. Bir sonraki sırada sıkı iğne olarak battığımız kısımlarda yeni yuvalar oluşturmamız gerekmektedir. İlk sıkı iğnenin içine ikili tırabzan şeklinde batıyoruz. Bir zincir çekip aynı noktaya tekrar ikili tırabzan yapalım. Üç Zincir çekip aynı noktaya ikili tırabzanı tekrarlayalım. Üçüncü yuva için yine bir zincir çekiyoruz ve aynı noktaya ikili tırabzan yapıyoruz. Aynı işlemi sonraki sıkı iğnede tekrarlamak için beş zincir çekip geçiyoruz.
  5. Bir sonraki sıra için ilk boşluğa geçip içerisine yedi adet ikili tırabzan yapıyoruz. Bir sonraki boşluğa sıkı iğne şeklinde batıyoruz ve sonraki boşluğa geçip yine yedi adet ikili tırabzan yapıyoruz. Bu sırada bir önceki sırada yaptığımız tek zincirli yuvalara yedi tane ikili tırabzan yapıyoruz.
  6. İlmek kaydırma yöntemi ile ilk sıkı iğneye geçip yine yuvalar yapıyoruz. Köşe kısmında olan sıkı iğnelere üç adet yuva kenara rastlayan kısımdaki geçiş sıkı iğnelerine ise bir adet tek zincirli yuva yaparak sırayı bitiriyoruz.
  7. Bu sırada ise yine aynı şekilde tek zincirli yuvalara yedişer ikili tırabzan, diğer boşluklara ise hiç zincir çekmeden sıkı iğne şeklinde batarak sırayı bitiriyoruz.

Bu model sürekli büyütülerek istediğiniz boyutta kare formatına gelinceye kadar sıraları çoğaltabilir öylece örüp gidebilirsiniz.

Bu modeli aynı zamanda kare formatına çevirerek tek renkte veya her sırasını farklı renklerle örerek motif şekline getirebilirsiniz. Motif şekline gelen örgüyü istediğiniz ürünü örmek için kullanabilirsiniz. İster yatak örtüsü, ister koltuk şalı veya kırlent örmek için kullanabilirsiniz.

2 Paylaşımlar