Küçük Burgulu Yaprak Modeli

Merhaba arkadaşlar. Bugün sizlerle birlikte iki şişle örülen küçük burgulu yaprak modeli ni yapacağız. Bu model özellikle çeyizlik yelek ve kazaklarda tercih edeceğiniz, oldukça güzel ve şık duran bir örnektir. Ayrıca bebek kazak ya da hırkasında kullanabilirsiniz. Örgü anlatımına geçmeden önce videolu anlatımını aşağıya bırakmak istiyorum.

Küçük Burgulu Yaprak Modeli Videolu Anlatımı

Küçük Burgulu Yapraklı Modelin Yapım Aşamaları

Modelin kurulumuna geçmeden önce yapacağınız ürünün genişliğince ilmek atmalısınız. İlmek atarken bir model için gerekli olan ilmek sayılarını da göz önünde bulundurmalısınız. Bir model için gerekli ilmek sayısı 18 dir. 18 ve katlarından oluşan ilmek sayısını oluşturduktan sonra + 9 adet ilmek örneğin sonuna ve ikişer ilmek de başa ve sona kenar ilmek olarak atarak başlıyoruz. Anlatımda kenar ilmeklerden bahsetmeyeceğim. başta iki kenar ilmeği örerek benim anlatım sıralamama göre örnekli kısımları yapınız.

  1. 9 ters ör, sıradaki dört ilmeği önden ikili çevir ve düz ör. Bir ilmek dola ve bir düz ör. Bir ilmek dola ve sıradaki dört ilmeği arkadan ikili çevir ve düz ör. Sıra boyunca İşlemi tekrarlayıp en sonunda 9 ilmeği ters ör. Sıra sonlarında hep ilk başta başlarken yaptığımız işlemi tekrarlayıp sırayı bitireceğiz.
  2. Ters sıranın tamamını ters örerek sırayı tamamlıyoruz.
  3. Bu sırada iki kenar ilmekten sonra bir dola (yani arttır) ve sıradaki ikisini birlikte ters ör. Sıradaki beş ilmek ters ve sonraki iki ilmek ikisi bir ters ör. Sıradaki burguyu yine önden çevirerek düz ör. Sonrasında 1 düz, 1 arttır, 1 düz, 1 arttır, 1 düz ör. Sırada saç örgüsü var ve arkadan çevirerek düz ör. İşlemi sıra boyunca tekrarlayarak sırayı bitiriyoruz.
  4. Bu sıranın tamamı ters örülecek.
  5. 1 düz, 1 arttır, ikisi birlikte ters, 3 ters, ikisi birlikte ters örüyoruz. Sıradaki saç örgüsünü diğer örnekli sıralarda olduğu gibi önden çevirip düz örüyoruz. Sonra 2 düz, 1 arttır, 1 düz, 1 arttır, 2 düz örüp saç örgüsünü yapıyoruz. Sıra boyunca işlemi tekrarlıyoruz.
  6. Bu sıranın tamamını ters örüyoruz.
  7. 2 düz, 1 arttır, ikisi birlikte ters, 1 ters, ikisi birlikte ters örüyoruz. Sıradaki saç örgüsünü yapıyoruz. Sonra 3 düz, 1 arttır, 1 düz, 1 arttır, 3 düz örerek sonraki saç örgüsünü örüyoruz. Sıra boyunca işlemi tekrarlıyoruz.
  8. Bu sıranın tamamını ters örüyoruz.

Yaprağın Kapanma Kısmı İşlem Basamakları

9. 3 düz, 1 arttır, üç ilmeği beraber ters ör, 1 arttır. Sıradaki saç örgüsünü çevirip düz örüyoruz. Sonra gelen ilk ilmeğin yönünü değiştirip ikisini birlikte düz örüyoruz. Sıradaki 5 ilmek düz, sonra iki ilmek dıştan içe doğru birlikte düz. Ve saç örgüsünü arkadan çevirerek örüyoruz.

10. Bu sıranın tamamını ters örüyoruz.

11. Kenar ilmeklerle beraber 4 düz, sıradaki ikisi bir, 1 arttır, 3 ters ve 1 arttır. sıradaki saç örgüsünü yapıyoruz. Sonra ilmeğin yönünü değiştirip ikisini birlikte örüyoruz. Sıradaki ilmeklerden 3 düz, ikisi birlikte dıştan içe doğru ör. Yine saç örgüsünü yapıyoruz ve sıra boyunca modeli tekrarlıyoruz.

12. Bu sıranın tamamını ters örüyoruz.

13. Örnek ilmeklerinin başlangıcındaki iki ilmeği bir örüp 1 arttırıyoruz. Sonra 5 ters, 1 arttır, saç örgüsünü yap. İlmeğin yönü değiştirilerek ikisini bir örüyoruz. 1 düz, ikisi bir dıştan içe doğru ve saç örgüsü yapıyoruz

14. Bu sıranın tamamını ters örüyoruz.

15. İkisi bir, 1 arttır, 7 ters, 1 arttır ve saç örgüsünü yapıyoruz. Sonraki üç ilmeği birlikte örüp saç örgüsünü yapıyoruz.

16. Bu sıranın tamamını ters örüyoruz.

Modelimizin tamamı 16 sıradan oluşmakta ve buraya kadar anlattığımızın tekrarı ile tüm yüzeye yayılmaktadır. Örecek olanlara şimdiden kolay gelsin diyorum. Sevgiyle ve örgüyle kalın.

1 Paylaşımlar