Bebek Battaniyesi Modeli

Merhaba arkadaşlar. Bugün sizlere tığla yapılan bir bebek battaniyesi modeli anlatacağım. Bu modeli sadece bebek battaniyesi yapmak için değil çocuk yeleği kazağı gibi ürünlerde, yelek yapımında hatta çanta yapımında da kullanabiliriz. Örgünün anlatım basamaklarına geçmeden önce videolu anlatımı aşağıya bırakıyorum.

Bebek Battaniyesi Modeli Videolu Anlatımı

Bebek Battaniyesinin Yapım Aşamaları

Model anlatımına geçmeden önce model için gereken zincir sayısını nasıl hesaplayacağımızdan bahsetmek istiyorum. Öreceğimiz her ne ise eni boyunca çok sıkı olmayan zincir çekiyoruz. Zincir çekerken her bir örnek için sekiz zincir ve en sonuna da altı zincir ilave ederek hesaplamamızı yapıyoruz.

  1. Üstte anlattığım ayrıntıya göre zincir çekerek işimize başlıyoruz
  2. Geri dönüş için üç zincir çekiyoruz ve her bir zincire bir adet ikili tırabzan yaparak sırayı bitiriyoruz.
  3. Dönüşlerde üç zincir çekip zincirin altındaki tırabzana değil bir sonraki tırabzana batıp ikili tırabzan yapıyoruz. Sonraki tüm tırabzanların tepesine birer tane ikili tırabzan yaparak sırayı bitiriyoruz.
  4. İki sıradan sonra renkli ipliklerle yapacaksak ip rengimizi değiştiriyoruz. Yeni rengimizle ilk altı tırabzanın tepelerine sıkı iğne yapıyoruz. Yedinci tırabzanın tepesine değil de birinci sıradaki tırabzanın beline batıyoruz. Sekizinciye de yedincide yaptığımız işlemi yapıyoruz. Alttaki tırabzanların belinden battıklarımızı atlayıp sıradaki altı tane tırabzanın tepesine sıkı iğne yapıyoruz. Sonra yine ilk sıradaki iki tırabzanın bellerinden sıradaki iki tanesini yapıyoruz. Bu iki tırabzanı oldukça gevşek yapmamız gerekmektedir.
  5. Bu sırada yine aynı renkle tüm sırayı ikili tırabzan şeklinde örüp bitiriyoruz. İkili tırabzan sıralarına başlarken üç zincir çekip zincirin hemen altındaki tırabzana batmayıp bir sonrakine batarak sıraya başlıyoruz.
  6. Bu sıra yine dördüncü sıra ile aynı işlemden oluşmaktadır. Fakat bu sırada tekrar renk değişimi yaparak modelimize devam ediyoruz.

Modelin tamamı yukarda anlattığım altı sıranın tekrarı ile oluşmaktadır. İstediğimiz ölçüye gelince örgümüzü bitiriyoruz.

Modelin tamamını yukarıdaki videodan izleyerek de yapabilirsiniz. Ayrıca farklı modeller ya da farklı ürünler yapmak isterseniz de youtube kanalımı ziyaret edebilir, oradaki videolarımdan faydalanabilirsiniz. Örecek olanlara şimdiden kolay gelsin diyorum. Sevgiyle ve örgüyle kalın.

1 Paylaşımlar