Buğday Başağı Örgü Modeli

Merhaba arkadaşlar. Bugün sizlerle iki şişle buğday başağı örgü modeli ni yapacağız. Bu model özellikle çeyizlik yelek ve kazaklarda çok tercih edilen bir örnektir. Ayrıca bebek yeleği, bebek kazak ya da hırkasında kullanabilirsiniz. Örgü anlatımına geçmeden önce videolu anlatımını aşağıya bırakmak istiyorum.

Buğday Başağı Örgü Modeli Videolu Anlatımı

Buğday Başağı Modelinin Yapım Aşamaları

Yapım aşamalarına geçmeden önce bu örneği kurarken her bir örnek için 5 ilmeğe ihtiyaç vardır. Yapacağınız ürünün genişliğinde beş ve beşin katlarından oluşacak şekilde ilmek atmalısınız. Sonuna da +2 ilmek kenar ilmeği olarak yapmalısınız.

  1. İlmekleri attıktan sonra ister lastik ister haroşe olarak başlama kısmını bitiriyoruz.
  2. İlk sırayı üç düz iki ters şeklinde örüyoruz.
  3. Bu sıra ve bundan sonraki iki sıra daha düzler düz, tersler ters şeklinde örüyoruz. Bir sonraki sıraya geçmeden örnek kuracağımız kısım toplam dört sıra olmalıdır.
  4. Bu sırada kenardaki iki ters ilmeği örüyoruz. Ardından üç düz ilmeğin ortadakinin yukardan aşağıya doğru üçüncü sırasına batıp büyük ve genişçe bir ilmek oluşturuyoruz. Büyük ilmekten sonra sıradaki üç tane düz ilmeği örüyoruz. Sonra ilk büyük ilmek yaptığımız kısma tekrardan batıp bir büyük ve geniş ilmek daha oluşturuyoruz.
  5. Bu sıra örgünün ters sırası yine düzler düz tersler ters şeklinde örülecek. Yalnız bir önceki sırada oluşturduğumuz gevşek ilmekleri örmeden diğer şişe alıyoruz.
  6. Bu sırada tersleri ters örüyoruz. Gevşek ördüğümüz ilk ilmeği sağdaki şişimize örmeden alıp ilk düz ilmeği örüyoruz. Ördüğümüz bu ilmeği gevşek ilmek içerisinden geçiriyoruz. Sonraki ikinci düz ilmeği de örüyoruz. Üçüncü düz ilmeğe sıra gelince ikinci gevşek ilmekle beraber dıştan içe doğru birlikte örüyoruz. Tüm model kurduğumuz kısımları bu şekilde örüp sıramızı tamamlıyoruz.
  7. Bu sıra örgümüzün ters sırası ve tersler ters, düzler düz şeklinde örüp sırayı geçiyoruz.
  8. Düz tarafa geldiğimizde ilk model kurulumunda yaptığımız işlem ve sonrasında yaptığımız üç sırayı tekrarlıyoruz. Model dört sıradan oluşmakta ve birbirini tekrar etmektedir.

Örecek olanlara şimdiden kolay gelsin diyorum. Sevgiyle ve örgüyle kalın.

1 Paylaşımlar