Hırka Çanta Yatak Örtüsü Motifi

Merhaba arkadaşlar. Bugün sizlere çok güzel bir motif paylaşmak istiyorum. Hırka çanta yatak örtüsü motifi olarak kullanabileceğiniz bir motif bu motif. Ben motifi iki renkle ördüm. Siz dilerseniz tek renk, dilerseniz üç ya da dört renk kullanarak da yapabilirsiniz. Motifin yapım aşamalarına geçmeden önce videolu anlatımını hemen alt kısma bırakıyorum.

Hırka Çanta Yatak örtüsü Motifi Videolu Anlatımı

Motifin Yapım Aşamaları

  1. Sihirli yuvarlak yaparak motifimize başlıyoruz. Sihirli yuvarlağın içerisine üç zincir çektikten sonra 24 adet ikili tırabzan örüyoruz.
  2. İkinci sırada beş zincir çekerek başlıyoruz ve iki tırabzan atlayıp üçüncüye sıkı iğne şeklinde batıyoruz. Sonra dört zincir çekip yine iki atlayıp üçüncü tırabzana sıkı iğne olarak batıyoruz. Sıra sonuna kadar bu işlemi tekrarlıyoruz.
  3. Bu sırada her bir yuvaya iki tane ikili tırabzan yapıyoruz. Ardından üç zincir çekip yine aynı yuvaya iki tane daha ikili tırabzan yapıyoruz. Bir sonraki yuvaya geçip işlemi tekrarlıyoruz. Yuvalar arası geçişte zincir çekmiyoruz. Tüm yuvaları bu şekilde örüp sırayı bitiriyoruz.
  4. Dördüncü sırada her bir yuvaya yedi tane iki li tırabzan yapıyoruz. Geçiş noktalarına sıkı iğne şeklinden batıyoruz. Bu sırada hiç zincir çekmiyoruz
  5. Beşinci sırada renk değiştirip tepeciklere sıkı iğne, geçişlere ikili tırabzan şeklinde örüyoruz. Her bir batış arasına dörder zincir çekiyoruz.
  6. Altıncı sıramızda başladığımız boşluğa üç tane ikili tırabzan ve iki tane üçlü tırabzan örüyoruz. İki zincir çekip bir sonraki boşluğa geçiyoruz. Bu boşluğa da iki tane üçlü tırabzan, üç tane ikili tırabzan örüp köşeyi tamamlıyoruz. Sonraki iki boşluğun her birine dörder tane ikili tırabzan örüyoruz. Bu işlemleri tekrarlayıp sıramızı bitiriyoruz.
  7. Motifimizin son sırası olan bu sırada tüm tırabzanların başına birer tane ikili tırabzan yapıyoruz. Köşelerdeki boşluğa bir tane ikili tırabzan ve bir tane üçlü tırabzan yapıyoruz. İki zincir çekip bu sefer bir üçlü tırabzan ve bir ikili tırabzan örüyoruz. Bir sonraki köşeye kadar tüm tırabzanların tepesine birer tane tırabzan yapıyoruz.
  8. Motiflerimizin tamamını ördükten sonra birbirine ekleme işlemine geçiyoruz.

Sıkı iğne ya da tırabzanla bitirdiğimiz motiflerin nasıl ile eklendiğini anlattığım videomun linki bırakıyorum. Tıklayarak açabilirsiniz ve size ekleme konusunda yardımcı olabilir.

14 Paylaşımlar