Örümcek Ağı Yapraklı Motif

Merhaba arkadaşlar. Bugün sizlere baharlık ya da yazlık hırka örebileceğiniz örümcek ağı yapraklı motif i anlatmak istiyorum. Motifimizi ayrıca yatak örtüsü, oda takımı gibi ürünler örerken de kullanabilirsiniz. Çok şık ve zarif duracağına inanıyorum. Motifin anlatımına geçmeden önce videolu anlatımını hemen alt kısma bırakıyorum.

Örümcek Ağı Yapraklı Motif Videolu Anlatımı

Motifin İşlem Sırası

  1. Önce sihirli yuvarlak yapıp bir tırabzan iki zincir şeklince sekiz adet tırabzan ve sekiz boşluk örüyoruz.
  2. Her bir yuvaya 5 li popcorn yapıyoruz ve aralarına üçer zincir çekiyoruz.
  3. Bu sırada ilk yuvaya üç tane yarısını örüp yarısını beklettiğimiz ikili tırabzan örüp birden kapatıyoruz. (Bundan sonra üçlü tırabzan grubu olarak bahsedilecektir.) Ardından beş zincir çekip yine üçlü tırabzan grubu aynı yuvaya yapıyoruz. Bir zincir çekip diğer yuvaya geçiyoruz. Bu yuvada 4 tane ikili tırabzan örüp bir zincir çekerek bir sonraki yuvaya geçiyoruz. İşlemleri tekrarlayıp tüm sırayı bitiriyoruz.
  4. Beş zincirli kısıma bir tane üçlü grup tırabzan yapıp iki zincir çekiyoruz. Sonra Aynı noktaya 1 tırabzan, 2 zincir, 1 tırabzan örüyoruz. Ardından 2 zincir ve üçlü grup tırabzan yapıyoruz. Bir zincir çekerek diğer gruba geçiyoruz. Buradaki dört tane tırabzanın baştaki ve sondakine ikişer tırabzan örüp toplam 6 tırabzan yapıyoruz. İşlem tekrarı ile sırayı bitiriyoruz.
  5. Yeni sıraya başlarken yine bir tane üçlü grup tırabzan örüyoruz. İki zincirle sonraki yuvaya geçip buraya 1 tırabzan, 2 zincir, 1 tırabzan yapıyoruz. İki zincir çekip diğer yuvada üçlü grup tırabzan örüyoruz. Yine iki zincir çekip yaprak kısmındaki altı tırabzanın baştaki ve sondakine iki tane batıp sekiz tırabzan örüyoruz.
  6. İlk boşluğa üçlü tırabzan grubu, 3 zincir çek, ikinci boşluğa bir dolayarak üçten çekilen üçlü tırabzan yapıyoruz. Ardından 3 zincir, yine aynı yere tek dolamalı üçlü tırabzan yapalım. 3 zincir çekip diğer yuvaya üçlü tırabzan grubu örüyoruz. Ve 3 zincirle yaprağa geçip 4 tırabzan, 1 zincir, 4 tırabzan örüyoruz.
  7. Bu sırada üçlü tırabzan grubu ile başlıyoruz. Sonra 4 zincir çekip bir sonraki yuvaya iki dolamalı üçlü tırabzan yapıyoruz. Tekrar 4 zincir üçlü tırabzan, 4 zincir sonraki yuvaya grup tırabzan yapalım. 4 Zincirle yaprağa geçip 4 ikili tırabzan, 1 zincir, 4 ikili tırabzan örüyoruz.

Artık Motifimizin Son İki Sırasındayız ve ekleme İşlemini Yapacağız.

8. Başlarken üçlü grup tırabzan örüyoruz. 4 Zincir çekip diğer yuvaya geçiyoruz. Aynı yuvaya 5 tırabzan, 4 zincir, 5 tırabzan örüp diğer yuvaya dört zincirle geçiyoruz. Burada da üçlü grup tırabzan örüp 6 zincir çekerek yaprak kısmına geçiyoruz. Yaprak kısmının ilk üç tırabzanına ikili tırabzan şeklinde batıp yarısını bekleterek üçünü birlikte kapatıyoruz. Ardından zincire bir tırabzan ve sonraki bir tırabzana ikili tırabzan yapıyoruz. Sonra gelen üç tırabzanı da yarım örüp grup kapatıyoruz. Geçişte yine altı zincir çekip işlemi sıra sonuna kadar tekrarlıyoruz.

9. Başlarken yine üçlü grup tırabzanımızı yapıyoruz. Ardından 7 zincir çekip köşe yuvaya geçiyoruz. Burada tırabzanların ilk ikisine batmayıp üçüncüden itibaren hepsine birer tırabzan yapıyoruz. Orta yuvaya 3 tırabzan örüp 10 zincir çekiyoruz ve aynı yuvaya 3 tırabzan daha örüyoruz. gelen tırabzanlardan üçüne tırabzan yapıp 7 zincir çekiyoruz. Sonraki yuvada üçlü grup tırabzan örüp 10 zincirle yaprak kısmına geçiyoruz. Burada her bir tırabzana ikili tırabzan şeklinde batıp yarısını kapatıp yarısını bekletiyoruz. Dört tane bu şekilde tırabzan yapıp hepsini birden kapatıyoruz. Yine 10 zincirle diğer köşeye geçiyoruz. İşlemi tekrarlayarak sırayı ve motifi bitiriyoruz.

Motif yapma kısmını bitirdik. Ekleme için videoyu izleyip benimle birlikte eklemesini de yapabilirsiniz. Örecek olanlara şimdiden kolay gelsin diyorum. Ayrıca farklı modeller ya da farklı ürünler yapmak isterseniz de youtube kanalımı ziyaret edebilir, oradaki videolarımdan faydalanabilirsiniz. Sevgiyle ve örgüyle kalın.

3 Paylaşımlar