Ayçiçeği Görünümlü Kolay Kare Motif

Merhaba arkadaşlar. Bugün sizlere ayçiçeği görünümlü kolay kare motif yapımını anlatmak istiyorum. Videolu anlatımını da hemen alta bırakacağım. Okuyarak değil de izleyerek yapmak isteyenler için. Yapacak olanlara şimdiden kolay gelsin.

Motifimizi ben üç renk kullanarak yaptım. Sizler isterseniz benim gibi, isterseniz her sırası bir renk olacak şekilde yapabilirsiniz. Hatta tüm motifi tek renk olarak da yapabilirsiniz. Tamamen tercihinize ve zevkinize kalmış bir durum. Kullandığım iplik alize diva. Biraz daha kalın cotton ipliklerle ya da tercih ettiğiniz herhangi bir iplikle de yapabilirsiniz. Sadece birden fazla renk kullanacaksanız eğer ipliklerin kalınlıklarının denk olmasına özen göstermelisiniz.

Ayçiçeği Görünümlü Kolay Kare Motif Videolu anlatımı

Motifimizin Örgü İşlem Sıraları

  1. Modelimize sihirli yuvarlak yaparak başlıyoruz. Sonra sihirli yuvarlağın içine bir tane ikili tırabzan örüp yarısını örerek yarısını bekletiyoruz. İkinci ikili tırabzanı örüp kapatırken birinciyi de beraber örüp kapatıyoruz. üç zincir çekip diğer ikili grubu yapıyoruz. Aralarında üçer zincir olacak şekilde toplam 8 adet grup örüyoruz.
  2. İkinci sırada her bir üç zincirin olduğu yere beşer tane ikili tırabzan örüyoruz. Aralarına birer zincir çekiyoruz. Böylece sekiz grup yaprağımızın ilk sırasını yapmış oluyoruz.
  3. Üçüncü sıramızda her bir beş tırabzanın birincisine bir tane, ikincisine aynı noktaya iki tane tırabzan örüyoruz. Üçüncüsüne bir tane, dördüncüsüne iki tane aynı noktaya, beşincisinde de bir tane tırabzan yapıyoruz. Gruplarımız yedişerli tırabzana çıkmış oluyor.
  4. Dördüncü sırada renk değiştiriyoruz. Ardından Her bir tırabzanın tepesine bir tane tırabzan yapıyoruz ve aralarda yedişer zincir çekiyoruz.
  5. Bu sırada yedi tane olan ikili tırabzan gruplarını beşer tane yapıyoruz. Önce ilk tırabzanı tek örüyoruz. Sonra ikinci tırabzanı yarım örüp bekletiyoruz. Üçüncü tırabzanı da örüp ikisini birlikte kapatıyoruz. Dördüncü tırabzan tek. Beş ve altı birlikte , yedinci tırabzan tek örülünce beş tırabzana indirgemiş oluyoruz. Geçişlerde 5 zincir, zincirin ortasına sıkı iğne, 5 zincir olacak
  6. Bu sıramızda beş tane tırabzanın hepsini yarısını örüp yarısını bekletiyoruz. Ardından hepsini birden kapatıyoruz. Geçişlerde 5 zincir, sıkı iğne, 5 zincir, sıkı iğne, 5 zincir örüyoruz.
  7. Renk değiştiriyoruz ve motifimizi kare formatına sokuyoruz. Köşelerde üçlü tırabzan, hemen sağında ve solundaki zincirlere üçer tane ikili tırabzan yapıyoruz. Sonra gelen üç tane zincire üçer tane sıkı iğne yapıyoruz.
  8. Artık son sıradayız. Bu sıranın tamamı yarım tırabzan şeklinde örüyoruz. Sadece köşe dönüşlerinde iki zincir çekiyoruz.

farklı modeller ya da farklı ürünler yapmak isterseniz de youtube kanalımı ziyaret edebilir, oradaki videolarımdan faydalanabilirsiniz. Sevgiyle ve örgüyle kalın.

18 Paylaşımlar