Şık Yatak Örtüsü Motifi

Merhaba arkadaşlar. Bu günkü paylaşımımda şık yatak örtüsü motifi var. Yatak örtüsü diyorum ama bu motiften yazlık hırka, koltuk şalı yapabilirsiniz. Hatta motifimizi dantel ipi ile yaparsanız oda takımı, runnner de çok şık olacaktır. Motifin anlatımına geçmeden önce videolu anlatımını hemen altta bırakıyorum.

Şık Yatak Örtüsü Motifi Videolu Anlatımı

Yatak örtüsü Motifinin yapım Aşamaları

  1. Sihirli yuvarlak yapıp içerisine beş tırabzandan oluşan dört tane popcorn yapıyoruz. Popcornlar arasına dörder zincir çekip birinci sırayı bitiriyoruz.
  2. İkinci sıramızda her bir yuvaya altışar tane ikili tırabzan örüyoruz. Aralarına ikişer zincir çekiyoruz.
  3. İlk tırabzana iki kez tırabzan yap ve sonraki iki tırabzana da birer tırabzan örüyoruz. Sonra iki zincir çekip sıradaki iki tırabzana birer tırabzan son tırabzana ise iki tane tırabzan yapıyoruz. Her bir grup toplamda dörder tırabzandan oluşuyor.
  4. Bu sırada dört tırabzanın tepelerine birer tane tırabzan yapıyoruz. Beşinci tırabzanın ortadaki yuvaya yapıp 3 zincir çekiyoruz. Aynı yuvaya bir tırabzan daha yapıp sıradaki dört tırabzanın tepelerine birer tırabzan yapıyoruz. Geçişlerde 3 zincir çekiyoruz.
  5. Beşinci sıramızda gruplardaki beş tırabzana birer tane yapıyoruz. Ortadaki zincire iki tırabzan yaptıktan sonra 3 zincir çekiyoruz. Aynı yuvaya iki tırabzan daha yapıp sıradaki tırabzanlara da birer tane yapıyoruz. Toplamda her grupta yedişer tırabzan olacak. Geçişlerde yine üç zincir çekiyoruz.
  6. Bu sırada kenardaki tırabzana batmıyor ve sıradaki altı tırabzana birer tane yapıyoruz. Bir zincir çekip yuvaya yarısını kapatıp bekleyerek üç tane tırabzan örüyor ve sonunda hepsini birlikte kapatıyoruz. Sonra 3 zincir çekip bir önceki üç taneyi birlikte kapattığımız grup tırabzandan bir tane daha aynı yuvada yapıyoruz. Ardından 1 zincir çekip sıradaki altı tırabzana birer tane tırabzan yapıyoruz. Sondaki bir tırabzanı geçiyoruz. Geçişlerde beşer zincir çekiyoruz.
  7. Bu sırada yine bir eksilterek beş tırabzan yapıyoruz. Bir zincir çekip grup tırabzanın tepesine bir tane grup tırabzan örüyoruz. Sonra 3 zincir, yuvaya 1 tırabzan ve 3 zincir çekip sıradaki grup tırabzan tepesine bir grup tırabzan örüyoruz. Sıradaki beş tırabzana birer tane tırabzan yapıyoruz. Dört zincir çekip yuvaya ikili tırabzan yapıyoruz. Ve dört zincir çekip bir sonraki yaprağa geçiyoruz.

Artık Motifin Sonuna Yaklaşıyoruz

8. Bu sırada sağdan ve soldan birer tırabzana batmıyor ortadaki üç tırabzana birer tırabzan örüyoruz. Bir zincir çekip bir zincirli boşluğa grup tırabzan yapıyoruz. 4 zincir çekip ortadaki tırabzanın tepesine üçlü tırabzan yapıyoruz. Sonra 5 zincir çekip aynı yere bir tane daha üçlü tırabzan yapıyoruz. 4 zincir çekip bir zincirli boşluğa grup tırabzan örüyoruz. Ardından 1 zincir çekip yine sağdan soldan birer tane örmeyip ortadaki üç tane tırabzanı örüyoruz. Geçişleri yine dört zincir bir tırabzan şeklinde yapıyoruz.

9. Üç tırabzanın ortadakine tırabzan yapıp bir zincir çekiyoruz. Boşluğa bir tane grup tırabzan yapıyoruz. 4 zincir çekip beş zincirli yuvaya 11 tane ikili tırabzan örüyoruz. Ardından 4 zincir çekip yine bir zincirli boşluğa grup tırabzan. Sonra 1 zincir ve ortada bir tırabzan örüyoruz. Geçişlerde 4 zincir bir tırabzan şeklinde yapıyoruz.

10. Bu sırada boşluğa üçlü grup tırabzan örüp 4 zincir çekiyoruz. Bir önceki sırada yaptığımız 11 tırabzanın birincisinin tepesine beş kez batıp popcorn yapıyoruz. Ardından 3 zincir çekiyoruz bir tırabzan atlayıp sonrakine bir popcorna daha yapıyoruz. Bu şekilde üç popcorn yaptıktan sonra beş zincir çekiyoruz. Sonra yine aralarında üç zincir olan üç tane popcorn yapıyoruz. Geçişlerde yine tırabzanlar arası dörder zincir var.

11. Bu sıramızda her dört zincirli yere 3 er tırabzan, üç zincirli popcorn aralarına ise 2 şer tırabzan örüyoruz. Beş zincirli köşe noktasına ise 3 tırabzan, 2 zincir, 3 tırabzan şeklinde örüyoruz.

12. Son sıramızda tüm tırabzan tepelerine birer tane tırabzan yapıyoruz. Köşelerde 2 tırabzan, 2 zincir, 2 tırabzan örüyoruz. Sırayı bitirince motifimiz bitmiş oluyor.

Motif eklemesini videoda anlattım ama yine de sıkı iğne ya da tırabzanla bitirdiğimiz motiflerin nasıl ile eklendiğini anlattığım videomun linki bırakıyorum. Tıklayarak açabilirsiniz.

4 Paylaşımlar