Virgül Örgü Modeli

Merhaba arkadaşlar. Bugün sizlere özellikle çeyizlik yelek ya da kazak örerken kullanabileceğiniz bir model paylaşmak istiyorum. Modelimiz virgül örgü modeli ya da kuş kanadı örneği modeli olarak adlandırılmaktadır. Modelin nasıl yapıldığını anlatmaya başlamadan önce aşağıya videosunu bırakıyorum. Benimle birlikte örecek olanlara şimdiden kolay gelsin.

Virgül Örgü Modeli Videolu Anlatımı

Virgül Örgü Modelinin İşlem Basamakları

Örneğimiz için gerekli olan ilmek sayısı toplam 16 dır. Öreceğimiz için ürün enince 16 ve katlarından oluşan ilmek atıyoruz. En sonuna 3 ilmek daha ilave edip örgüye başlamalıyız.

  1. İlmek atma işlemi bittikten sonra iki sıra haroşe örüyoruz.
  2. Modelin düz tarafından örnek kurulumu yapılır. Kenarda üç ilmek ters örülüp bir ilmek doluyoruz. Sonra 7 ilmek düz örüyoruz. Sıradaki ilmeğin yönü değiştirilerek gelen iki tane daha alınıp üçü beraber örelim ve hemen yanında bir tane ters örelim. Sonra iki tane düz ilmek bir dola ve üç tane ters örüyoruz.
  3. Bu sırada sadece üç tane birlikte ördüğümüz ilmeğin yanında ters ördüğümüz ilmekleri düz örüyoruz. Diğer tüm ilmekleri ters örüyoruz.
  4. 3 ters, 1 dola, 6 düz örüp sıradaki ilmeğin yönünü çevirip üçünü birlikte içten örüyoruz. sıradaki ilmeği ters, sonra üç tane düz, bir dola, üç ters örüyoruz. İşlemi sıra sonuna kadar devam ettiriyoruz.
  5. Üçüncü maddede olduğu gibi her modelde bir tane düz gerisi tamamen ters örüyoruz.
  6. 3 ters, 1 dola, 5 düz, üçü birlikte düz, 1 ters, 4 düz örüyoruz. Sonra 1 dola ve yine işlemi tekrarlayarak sırayı bitiriyoruz.
  7. Ters sırada ilmekler görüldüğü gibi örülür. Yanı yine her örnekte bir tane düz ve diğerleri ters.
  8. 3 ters, 1 dola, 4 düz, üçü birlikte düz, 1 ters, 5 düz örüyoruz ve 1 dolayıp işlemi tekrarlıyoruz.
  9. Bu sırayı da yine diğer ters sıralar gibi örüyoruz.
  10. 3 ters, 1 dola, 3 düz ve sıradaki üçü birlikte düz örüyoruz. Ardından 1 ters, 6 düz, 1 dolayıp buraya kadar olan işlemi tekrarlayarak sırayı bitiriyoruz.
  11. Yine ters sıralarda yaptığımız işlemi yapıyoruz.
  12. 3 ters, 1 dola, 2 düz, sıradakinin yönünü değişerek üçü birlikte düz örülür. Sonra 1 ters, 7 düz örüp 1 doluyoruz ve işlemi sıra sonuna kadar devam ettiriyoruz. Bu sıra modelimizin son sırasıdır. Bundan sonra örgü boyunca buraya kadar yapmış olduğumuz işlemleri tekrarlıyoruz.

Modelin tamamını yukarıdaki videodan izleyerek de yapabilirsiniz. Ayrıca farklı modeller ya da farklı ürünler yapmak isterseniz de youtube kanalımı ziyaret edebilirsiniz ve oradaki videolarımdan faydalanabilirsiniz. Sevgiyle ve örgüyle kalın.

1 Paylaşımlar