Sarhoş Bacağı Örgü Modeli

Merhaba arkadaşlar. Bugün sizlere özellikle bebek yeleklerinde ve çeyizlik yeleklerde çok tercih edilen bir modeli anlatmak istiyorum. Sarhoş bacağı örgü modeli olarak adlandırılan bu model çıtı pıtı bir görüntüye sahip. Modelin anlatımına geçmeden önce videosunu hemen alta bırakıyorum. İsterseniz videodan izleyerek de modeli yapabilirsiniz. Örecek olanlara şimdiden kolay gelsin.

Sarhoş Bacağı örgü Modeli Videolu Anlatımı

Modelin Yapım Aşamaları.

Öreceğimiz örgüyü modelimizin ilmek sayısını göz önüne alarak başlamalıyız. Modelimiz dört ilmekten oluşmaktadır. Başlarken dört ve dördün katları olarak ilmek sayısı ayarlayıp en sonuna üç ilmek ilave ediyoruz. Sonra iki adet ilmek de kenarlarda birer tane olacak şekilde ilave ediyoruz.

  1. İlmek atma işlemi bittikten sonra ters örerek birkaç sıra haroşa örüyoruz.
  2. Modelimizi örgümüzün ters tarafından kuruyoruz. İlk kurum sırasında bir kenar ilmekten sonra üç düz ve bir ters örüyoruz. Bunu sıra sonuna kadar tekrarlıyoruz.
  3. Örgümüzün düz tarafına geliyoruz. Bu sırada tersleri ters örüyoruz. Düz ilmeğimizi örüp yanına bir tane ilmek doluyoruz. Tüm sırayı bu şekilde örüyoruz.
  4. Örgünün ters sırasına gelince yine üç düz ilmeği örüyoruz. Ardından bir önceki sırada doladığımız ilmeği ve yanındaki düz ilmeği düz olarak örüyoruz.
  5. Düz sıradayız ve tüm sırayı düzleri düz tersleri ters şekilde örüyoruz.
  6. Yine örgünün ters sırasındayız. Tüm sıramızı düzleri düz tersleri ters şekilde örüyoruz.
  7. Bu sırada artık arttırdığımız ilmeği eksiltme zamanı geldi. Ters ilmeklerimizi ters şekilde örüyoruz. Sonra düz ilmeklerimize sıra gelince ikisini birden dıştan içe doğru (soldan sağa) birlikte örüyoruz. Tüm sırayı bu şekilde örüyoruz.

Modelimiz burada bitiyor. Bundan sonraki tüm işlem anlattığımız işlem basamaklarının tekrarlamasıyla oluşmaktadır. Ayrıca farklı modeller ya da farklı ürünler yapmak isterseniz de youtube kanalımı ziyaret edebilir, oradaki videolarımdan faydalanabilirsiniz. Örecek olanlara şimdiden kolay gelsin diyorum. Sevgiyle ve örgüyle kalın.

1 Paylaşımlar