C2C Tekniği İle Battaniye Modeli

Bugünkü yazımda köşeden köşeye de denilen C2C tekniği ile battaniye modeli nasıl yapılır anlatmak istiyorum. Modelimizin yapımını videodan izleyerek yapmak isteyenler için de hemen altta videosunu bırakıyorum. Bu model ile yatak örtüsü, bebek battaniyesi gibi ürünleri yapabilirsiniz. Hatta kareleri belli bir kalıpta renklendirerek farklı efektlerde de örebilirsiniz.

C2C Tekniği İle Battaniye Modeli Videolu Anlatımı

C2C Tekniği Yapım Aşamaları

  1. Modelimize 7 zincir çekerek başlıyoruz. Son üç zincire tığa bir dolayarak üçlü tırabzan yapıyoruz. İlk dört zincir bir tırabzan sayılacaktır. Yine 7 zincir çekip son üç zincire bir dolayarak üçlü tırabzan yapıyoruz. İlk yaptığımız grubun baştaki tırabzanına kaydırma yöntemi ile batıyoruz. Ardından dört zincir çekiyoruz ve boşluğa üç tane bir dolayarak üçlü tırabzan örüyoruz. Yedi zincir çekiyoruz ve yine son üç zincire üçlü tırabzanımızı yapıyoruz. Bu şekilde kutucuk sayılarımızı her sırada arttırarak altı kutucuk olana kadar örüyoruz. Modeli yaparken altı kutucuk üzerine anlattım. Ama siz istediğiniz kadar kutucuk çoğaltarak yapabilirsiniz. Daha fazla kutucuktan oluşturursanız modelinizin kareleri daha büyük olur. Daha az kutucuk yaparak modeli kurarsanız modelinizin kareleri daha küçük olur.
  2. Kutucukları arttırma işlemi bittiğinde bu sefer eksiltme işlemini yapıyoruz. Eksiltme işleminde kutucuklara başlanırken dört zincir çekiyoruz ve küçük kutucuklarımızı yapıyoruz. her sırada bir kutucuk eksilterek kareyi tamamlıyoruz. Kare tamamlandıktan sonra ikinci renkle yine arttırarak kutucuklar yapıyoruz. Ardından eksiltme işlemi yaparak kareyi tamamlıyoruz.
  3. Her motif dikey olan küçük kutucukların üzerine kurulmaktadır. Modeli örebilmek için lütfen videoyu izleyiniz.

Bu modeli yaptıktan sonra kenar oyası için de başka bir videoyu kanalımda yayınladım.

C2C Tekniği Modelinin Kenar Oyası Videolu Anlatımı

Ayrıca farklı modeller ya da farklı ürünler yapmak isterseniz de youtube kanalımı ziyaret edebilir, oradaki videolarımdan faydalanabilirsiniz. Örecek olanlara şimdiden kolay gelsin diyorum. Sevgiyle ve örgüyle kalın.

İnstagram adresim https://www.instagram.com/leylashobbies/

0 Paylaşımlar