Çift Taraflı Bebek Battaniyesi

Merhaba arkadaşlar. Bugün sizlere çift taraflı bebek battaniyesi modelini anlatmak istiyorum. Örneğimizin her iki tarafını da kullanabilirsiniz. İster bebek battaniyesi, ister bebek yeleği ya da hırkası örebilirsiniz. Hatta büyükler için yelek kazak bile olur bu modelden. Modelin anlatımına geçmeden önce hemen alta videolu anlatımını bırakıyorum. Videoyu izleyerek kolaylıkla yapabilirsiniz. Benimle birlikte örecek olanlara kolaylıklar diliyorum. Daha fazla model için yorutube kanalımı ziyaret edebilirsiniz.

Çift Taraflı bebek Battaniyesi Videolu Anlatımı

Çift Taraflı Model örgü Basamakları

Modelimize altı ve altının katı zincir çekerek ve sonuna dört zincir daha ilavesi ile başlıyoruz. Bu örgüde kullandığımız tırabzan tığımıza tek dolayı üç seferde kapatacağımız tırabzanlar olacaktır.

  1. Yapacağımız ürünün genişliği kadar zincirimizi çekiyoruz. Ardından üç zincir çekip geri dönüyoruz ve zinciri de bir tırabzan sayıp üç tane daha her bir zincire bir tırabzan batışı yapıyoruz. Tırabzanlarımızı tığımıza bir dolayıp üçten çekerek yapıyoruz. İki zincir atlayıp sıradaki zincirlerin her birine birer tane olacak şekilde dört tırabzan çekerek yapıyoruz. Her tırabzan grubu arasına ikişer zincir çekiyoruz. En son dört tırabzan grubunu yaptıktan sonra renk değiştiriyoruz.
  2. İkinci rengimizle ilk sıranın en son tırabzanının dip noktasına tığımızı batıp bir ilmek oluşturuyoruz. Ardından beş zincir çekiyoruz. Bu sırayı ilk çektiğimiz zincir üzerine tamamen ilk rengimizden bağımsız öreceğiz. Beş zincirden sonra geçiş boşluğundaki iki zincirin ikincisinin içine batıyoruz. Tek dolayıp üçten çektiğimiz bir tırabzan yapıyoruz. İki zincir çekip aynı noktaya bir tırabzan daha yapıyoruz ve bir V oluşturuyoruz. geçiş için iki zincir çekip aynı işlemi diğer boşluklara da uyguluyoruz. Bu sıra bitince yine ilk renkle öreceğiz.
  3. İlk rengimizin bıraktığımız ilmeğini tam karşısına gelen ikinci rengin beş zincirinin üçüncüsünden geçiriyoruz. Hemen ilk boşlukta işlem yapacağımızdan beş zincir çekerek sıramıza başlıyoruz. Hem ilk rengimizin hem de ikinci rengimizin yuvaları karşılıklı gelecek şekilde ikisine birden boşluğa batıp dört tane tırabzanlarımızı yapıyoruz. Geçiş için iki zincir çekip bir sonraki yuvaya aynı işlemi yapıyoruz. Sıra sonunda ilmeğimizi bırakıp ikinci rengimizi alıyoruz.
  4. İkinci rengimizle beş zincirle sırasına başlıyoruz. Sonra bu rengimizin ilk boşluğuna bir tane tırabzan yaptığımızda ilk V oluşmuş oluyor. Ardından iki zincir çekip yine kendi renginin ikinci boşluğuna geçip bir tane V oluşturuyoruz. Yani bir tırabzan iki zincir bir tırabzan aynı boşlukta yapıyoruz. Bu rengin tüm boşluklarına aynı işlemi uyguluyoruz.
  5. Diğer rengimizin ilmeğini yine karşılığındaki beş zincirin ortasından geçiriyoruz. Üç zincir çekip bir tırabzan sayıyoruz ve hemen üç tane daha yuvaları içine alacak şekilde tırabzan yapıyoruz. Yine geçişlerde iki zincir yuvalarda dört tırabzan şeklinde sırayı bitiriyoruz.

Modelin tamamı ilk dört sıranın tekrarı ile oluşmaktadır. Videoya da bakarak yaparsanız kolaylıkla ve keyifle yapacağınıza inanıyorum.

1 Paylaşımlar