Motifli Hırka Yapımı

Merhaba arkadaşalar. Bugün sizlere motifli hırka yapımı nı anlatmak istiyorum. Hırka için kullandığım iplik aynı kalınlıkta cotton iplik. Hırkanın kısaca anlatımına geçmeden önce yapım videosunu hemen alta bırakıyorum. Videoyu izleyerek hırkayı yapabilirsiniz. Örecek olanlara şimdiden kolay gelsin diyorum.

Motifli Hırka Yapımı Videolu Anlatım

Motifli Hırka Yapım Basamakları

  1. Öncelikle hırkayı yapmak için motiflerini hazırlıyoruz. Motifleri hazırlarken bedeninize göre boyunu ilave edip büyütebilirsiniz. Enine ise ilave etmeden kenar geçişlerini çoğaltarak genişletebiliriz. Motiflere iki tane de ön V ler için yarım motif hazırlamalıyız. Motif yapımı için buraya tıklayarak videosunu izleyebilirsiniz. Ardından motiflerimizi videoda anlattığım gibi birbirine ekliyoruz.
  2. Motif ekleme işlemi bittikten sonra kenarlarını örüyoruz ve ön V sinin yumuşak geçiş için dolduruyoruz.
  3. Önler bitince iki ön ölçüsüne 3 cm ilave edip arkayı başlıyoruz. Arka ölçümüz dört ve dördün katlarından oluşan zincir çekerek başlıyoruz. Ardından üç tane zincir atlayıp dördüncü zincire üç tırabzan yapıyoruz. Bir sonraki trabzan grubunu yaparken yine üç zincir atlayıp dördüncüye üç tane ikili tırabzan örüyoruz. Sonra tüm zincir üzerine aynı işlemi tekrarlıyoruz. Arka uzunluk önlerle aynı olana kadar arkayı örüyoruz.
  4. Kollar için yine istediğimiz genişlikte zincirle başlıyoruz. İlk sırayı her bir zincire bir tırabzan yapıyoruz. İkinci ve üçüncü sırayı lastik örüyoruz. Lastik örmek için tırabzanlara bir önden bir arkadan beline batarak ikili tırabzan örüyoruz. Lastik bitince arkada yaptığımız üçlü tırabzan gruplarını yapıyoruz. Dirsekten sonra videoda anlattığım şekilde arttırma işlemi yapıp kolu genişletiyoruz. Kolların örme işlemi bitince hırkamızı dikiyoruz.
  5. Hırkanı tamamının dikme işlemini bitiriyoruz. Sonra kollarda başlarken yaptığımız lastik örgüyü tüm evreye yapıp lastiği de bitiriyoruz.

Hırkaya ilik düğme yapmak isteyenler için hırkanın tüm çevresine bir sıra tırabzan örüyoruz. İkinci sırada tırabzanlara bir önden bir arkadan batarak lastik yapıyoruz. Lastik yaparken ilik olacak tarafa geldiğimizde iki ya da üç tane tırabzan atlıyoruz. Atlama işlemini atladığımız tırabzan kadar incir çekerek yapıyoruz. Çektiğimiz zincirlere ikinci lastik sırasında tırabzan yapıyoruz. Böylece iliklerimiz hazırlanmış oluyor.

6 Paylaşımlar