Fıstıklı Kabartmalı Hırka Motifi

Bugünkü yazımda fıstıklı kabartmalı hırka motifi nasıl yapılır hem videolu anlatımını hem de açıklama şeklinde anlatımını bulabilirsiniz. Fıstıklı kabartmalı bu motifi istediğiniz her yerde kullanabilirsiniz. İster hırka yapın, ister yatak örtüsü ya da TV battaniyesi yapabilirsiniz. Motif yapım aşamalarına geçmeden önce hemen altta videosunu bırakıyorum.

Fıstıklı Kabartmalı Hırka Motifi Videolu Anlatımı

Fıstıklı Motifin Yapım Aşamaları

  1. Öncelikle sihirli yuvarlak yapıyoruz. Sonra bu yuvarlağın içerisine 8 tane ikili tırabzan yapıyoruz. Her tırabzan arasında 1 zincir çekiyoruz. Toplam sekiz tane yuva olacak şekilde başlıyoruz.
  2. İkinci rengimiz ile her bir yuvaya beşli fıstık yapıyoruz. Fıstıklar arasına üçer zincir çekiyoruz.
  3. Üçüncü rengimizle motifi kare formatına çeviriyoruz. Bulunan sekiz boşluktan bir boşluk atlayıp ikincisine köşe yapıyoruz. Toplamda dört tane köşe oluşturuyoruz. Köşeleri oluşturmak için Aynı boşluğa iki tane ikili tırabzan, bir tane üçlü tırabzan örüyoruz. Ardından köşe boşluğu için iki zincir çekiyoruz. Sonra bir tane üçlü tırabzan, iki tane ikili tırabzan aynı noktaya batarak yapıyoruz. Bir sonraki köşeye geçmek için bir boşluk atlıyoruz ve üç zincir çekerek geçiyoruz.
  4. Bu sıra için yine renk değişimi yapıyoruz. Köşelerde iki tane ikili, bir tane üçlü tırabzan yapıp iki zincir çekiyoruz. Yine aynı köşeye bir tane üçlü, iki tane ikili tırabzan örüyoruz. Geçişlerde ikinci sıradaki fıstıkların geçiş zincirine batıyoruz. Ve üç tane gevşekçe üçlü tırabzan aynı noktada yapıyoruz. Sıramızı bu şekilde bitiriyoruz.
  5. Motifimizin son sırasında her bir tırabzanın tepesine batarak yarım tırabzanlar örüyoruz. Köşelerde bir yarım tırabzan, iki zincir, bir yarım tırabzan yapıyoruz. Sonrasında sıra sonuna kadar aynı işlemi yapıyoruz.
  6. Yarım motifi yapmak için yine sihirli yuvarlak yaparak başlıyoruz. Ardından sihirli yuvarlağın içerisine tam motifin yarısı kadar olan kısmı yaparak başlıyoruz. Yarım motif yapımı için videomu izleyerek yapmanızı tavsiye ederim.

Ayrıca farklı modeller ya da farklı ürünler yapmak isterseniz de youtube kanalımı ziyaret edebilir, oradaki videolarımdan faydalanabilirsiniz. Örecek olanlara şimdiden kolay gelsin diyorum. Sevgiyle ve örgüyle kalın.

İnstagram adresim https://www.instagram.com/leylashobbies/

47 Paylaşımlar