Stradivarius Çanta Motifi

Merhaba arkadaşlar. Bugün sizlere hanım dilendi bey beğendi motifini anlatacağım. Aynı zamanda bu motifi stradivarius çanta motifi olarak da kullanacağız. Bu motifi büstiyer ve hırka gibi ürünlerde de kullanacağız. Motifin yapım aşamalarına geçmede önce aşağıya videolu anlatımını bırakıyorum. İsteyen youtube kanalıma geçerek videolu anlatımından da motifi yapabilir.

Stradivarius Çanta Motifi Videolu Anlatımı

Çanta Motifinin Yapım Aşamaları

  1. Her zaman olduğu gibi motifi yapmaya sihirli yuvarlak yaparak başlıyoruz. Sonra sihirli yuvarlağın içerisine üç tane ikili tırabzan, iki zincir şeklinde dört grup yapıyoruz.
  2. İkinci sırada ip rengi değiştiriyoruz. İki zincir çektiğimiz yere üç tırabzan iki zincir ve yine üç tırabzan yapıyoruz. Ardından hiç zincir çekmeden diğer yuvaya geçip işlemi tekrarlıyoruz. Bu şekilde sırayı bitiriyoruz.
  3. Üçüncü sırada yine zincir çekilen yuvaya üstteki işlemi tekrarlıyoruz. Sonra geçiş noktalarına zincir çekmede geçip üç tırabzan örüyoruz. Ardından zincir çekmeden yine bir sonraki yuvaya geçiyoruz. Ve burada yine üç tırabzan iki zincir üç tırabzan yapıyoruz. Sırayı bu şekilde tamamlıyoruz.
  4. Dördüncü sıra motifimizin son sırası. Bu sırada da köşe yuvalarına üç tırabzan, iki zincir, üç tırabzan yapıyoruz. Ardından zincirsiz geçiş yuvalarına üçer tırabzan yapıyoruz. Bu geçişlerde de yine zincir çekmiyoruz. Bu şekilde motifimizi bitiriyoruz.

Yarım Motif Yapmak İçin

  1. Sihirli yuvarlakla motife başlıyoruz. Ardından yuvarlağımızın içine farklı bir renkle bir tırabzan, 1zincir, üç tırabzan, 2 zincir, 3 tırabzan, 1 zincir, 1 tırabzan yapıyoruz.
  2. İkinci sırada yine başladığımız taraftan sıraya başlıyoruz. Köşede bir tırabzan bir zincir ile başlayıp üç tane daha tırabzan örüyoruz. Geçişte zincir çekmiyoruz ve orta köşe noktasına geçiyoruz. Burada üç tırabzan, 2 zincir, 3 tırabzan örüyoruz. Zincir çekmeden kenar boşluğa geçiyoruz. Sonra bu boşlukta üç tırabzan, bir zincir ve bir tırabzan yapıp sırayı bitiriyoruz.
  3. İkinci sıradaki mantık ve teknikler bu sırayı ve bundan sonraki sırayı örüp yarım motifimizi bitiriyoruz.

Ayrıca farklı modeller ya da farklı ürünler yapmak isterseniz de youtube kanalımı ziyaret edebilir, oradaki videolarımdan faydalanabilirsiniz. Örecek olanlara şimdiden kolay gelsin diyorum. Sevgiyle ve örgüyle kalın.

0 Paylaşımlar