Popcorn Çanta Motifi

Merhaba arkadaşlar. Bu günkü paylaşımımda şık bir motifimiz var. Motifimiz popcorn çanta motifi. Bu motifi sadece çanta değil yatak örtüsü, koltuk şalı, baharlık hırka vs. gibi örgülerde kullanabilirsiniz. Motifin anlatımına geçmeden önce videolu anlatımını hemen altta bırakıyorum,

Popcorn Çanta Motifi Videolu Anlatımı

Çanta Motifi Örgü İşlem Aşamaları

  1. Motifimize sihirli yuvarlak ile başlayıp, yuvarlağın içerisine 16 tane sıkı iğne örüyoruz.
  2. İkinci sırada ilk sıkı iğnenin üzerine aynı noktaya beş tane ikili tırabzan örüyoruz. Sonra tığımızı ilmekten çıkaartıyoruz ve ilk tırabzanın tepesine geçirip ilmeğimizi ordan alıyoruz. Böylece beş tırabzanı bir araya toplamış ve popcorn yapmış oluyoruz. Sonra üç zincir çekip bir sonraki popcornu yapmak için bir sıkı iğne atlayıp bir sonrakine geçiyoruz. Bu şekilde bir atlayıp bir sonrakine toplamda 8 tane popcorn geçişlerde 3 zincir yaparak sırayı bitiriyoruz.
  3. Bu sırada bir önceki popcornlar arasındaki yuvaya bir popcorn örüyoruz. Sonra 3 zincir çekip aynı boşluğa bir popcorn daha örüyoruz. Geçişlerde 3 er zincir çekiyoruz. Bu şekilde tüm boşluğlara ikişer popcorn örüp toplam 16 popcorn yapıyoruz.
  4. Yeni sıramızda iplik rengi değiştiriyoruz. İlk yuvaya köşe yapacağız. Başlarken köşenin yarısını yapıyoruz yani iki tane ikili tırabzan örüp sonraki yuvaya geçiyoruz. Bu yuvada da iki tane ikili tırabzan örüyoruz. üçüncü ve dördüncü yuvada da iki tane ikili tırabzan örüp beşinci yuvaya geçiyoruz. Bu yuvada önce iki tane tırabzan ardından iki zincir ve yine aynı yere iki tane dana ikili tırabzan örüyoruz. Sonraki üç yuvaya ikişer tane ikili tırabzan örüp dördüncü yuvaya köşe yapıyoruz. Sıra biterken başladığımız yuvaya köşenin yarısını daha örüp sırayı bitiriyoruz.
  5. Bu sırada her bir tırabzanın tepesine birer tane ikili tırabzan örüyoruz. Sadece köşelerdeki boşluğa önce bir tane ikili tırabzan örüyoruz. Sonra bir tane üçlü tırabzan, 2 zincir, bir tane daha üçlü tırabzan örüyoruz. Son olarak köşeye bir tane daha ikili tırabzan örüp diğer tüm tırabzanların tepesine birer tırabzan yapıyoruz. Bu sırayı bu şekilde tamamlıyoruz.
  6. Motifimizin son sırasındayız artık. Bu sırada da yine her bir tırabzan tepelerine birer tane ikili tırabzan örüyoruz. Köşelerde iki tane ikili tırabzan, 2 zincir ve tekrar iki tane ikili tırabzan örüyoruz. Böylece motifimizi bitiriyoruz.

Motifleri birbirine eklemek için sıkı iğne ya da tırabzanla bitirdiğimiz motiflerin nasıl eklendiğini anlattığım videomun linki bırakıyorum. Tıklayarak açabilirsiniz.

0 Paylaşımlar