Kolay Kare Hırka Motifi

Merhaba arkadaşlar. Bugün anlatacağım kolay kare hırka motifi ile ister hırka, ister bluz, isterseniz yatak örtüsü yapabilirsiniz. Oldukça kolay ve yapımı da keyifli olan bu motifin anlatım videosunu youtube kanalımda bulabilirsiniz. Videolu anlatımını hemen alt başlıkta veriyorum. İsteyenler videoyu izleyerek de yapabilirler. Merhaba sevgili örgü severler. Bugünkü modelimiz ajurlu yelek kazak modeli. Bu modelimizin yapımı gerçekten çok kolay ve keyifli. İster çeyizlik yelek, ister kazak, hırka ya da bebek yeleğinde kullanın. Hepsine çok yakışacak bir model. Modelimizin videosunu alt başlıkla veriyorum. Dilerseniz videoyu izleyerek de kolayca yapabilirsiniz. Ayrıca farklı örgü modelleri de yapmak isterseniz youtube kanalımı ziyaret edip modellerime bakabilirsiniz.

İnstagram adresimden takip etmek isterseniz tıklayarak ulaşabilirsiniz.

Kolay Kare Hırka Motifi Videolu Anlatımı

Hırka Motifinin Yapım Aşamaları

  1. Sihirli halka ile motifimize başlıyoruz ve halkanın içine 16 adet sıkı iğne örüyoruz.
  2. Bir sıkı iğne atlayarak bir sonraki sıkı iğneye iki tane ikili tırabzan yapıyoruz. Ardından geçişler için birer zincir çekiyoruz
  3. Her bir yuvaya dörder tane ikili tırabzan örüyoruz. Geçişlerde bu sefer ikişer zincir çekiyoruz.
  4. Bu sırada her bir yuvaya altışar tane ikili tırabzan yapıyoruz. Geçişlerde hiç zincir çekmiyoruz.
  5. Aynı renk iplikle ilk altılı grubun ilk tırabzanına sıkı iğne olarak batıyoruz. Sonra dört zincir çekiyoruz. Sıradaki dört ikili tırabzana yarısını kapatıp yarısını bekleterek ikili tırabzan yapıyoruz ve hepsini birlikte kapatıyoruz. Sonra dört zincir çekip altıncı tırabzanın tepesine sıkı iğne batıyoruz. Geçişlerde üç zincir çekiyoruz ve işlemi tekrarlıyoruz.
  6. Renk değiştiriyoruz ve bir tane geçişe ikili tırabzan yaparak başlıyoruz. Altı zincir çekiyoruz. Ardından grup tırabzanların ilk boşluğuna batıyoruz. Üç zincir çekiyoruz ve yine grubun bu sefer son boşluğuna sıkı iğne batıyoruz. Sonra üç zincir çekiyoruz ve geçişe sıkı iğne batıyoruz. Üç zincir çekip bir sonraki grubun ön boşluğuna sıkı iğne yapıyoruz. Sonra üç zincir çekip yine grubun son boşluğuna batıyoruz. Ardından altı zincir çekiyoruz. Geçişe ikili tırabzan batıyoruz. Buraya kadar olan işlemi üç kez daha tekrarlayıp sırayı bitiriyoruz.
  7. Köşelerdeki ilk boşluktan ikinci boşluğa geçişte yedi zincir çekiyoruz. Diğer tüm geçişlerde dörder zincir çekiyoruz. Geçişlerde her zaman sıkı iğne batıyoruz.
  8. Artık son sıramızdayız. Köşelerde üç tırabzan iki zincir üç tırabzan örüyoruz. Ardından her bir yuvaya üçer tane ikili tırabzan örüyoruz. Böylece motifimizi bitiriyoruz.
3 Paylaşımlar