Şişle Çok Kolay Örgü Modeli

Merhaba arkadaşlar. Bugün anlatmak istediğim hem şık hem kolay iki şişle çok kolay örgü modeli. Modelimizi istediğiniz yerde, istediğiniz örgüde kullanabilirsiniz. Dilim döndüğünce anatacağım bu modeli izleyerek yapmak isteyenler için hemen alt başlıkta videosunu bırakıyorum. Ayrıca farklı örgü modelleri de yapmak isterseniz youtube kanalımı ziyaret edip modellerime bakabilirsiniz.

İnstagram adresimden takip etmek isterseniz tıklayarak ulaşabilirsiniz.

Modelimiz için gerekli olan ilmek sayısı 14 ve 14 ün katlarıdır. Öreceğimiz ürüne gerekli olan ilmek sayısını hesaplarken 14 ün katlarından oluşmasına dikkat etmeliyiz. Ayrıca iki tane de bir başa bir sona kenar ilmekleri atarak başlamalıyız.

Şişle Çok Kolay Örgü Modeli Videolu Anlatımı

Modelin Yapım Aşamaları

  1. Kenar ilmekten sonra 2 ters, 1 düz, 2 ters, 1 düz. 2 ters, 1 düz, 2 ters, 1 düz ve 2 ters örüyoruz. Bu işlemi sıra boyunca tekrarlayıp sırayı bitiriyoruz.
  2. İlmekleri gördüğümüz şekilde örüyoruz. Yani tersler ters, düzler düz şekilde örülüyor.
  3. Bu sırada da ilmekleri gördüğümüz şekilde örüyoruz.
  4. Dördüncü sıramızda da tersleri ters düzleri düz şeklinde örüyoruz.
  5. Bu sırada da ilmekleri görüldüğü şekliyle örüyoruz.
  6. Altıncı sırada da yine tersleri ters düzleri düz örüyoruz. Toplam altı sıra bu şekilde örüp modeli kurma sırasına geçiyoruz.
  7. Bu sırada modelimizi kuruyoruz. Kenar ilmekten sonra bir tersi örüyoruz. Sonraki altı ilmekten 4,5 ve 6. ilmeği 1,2,ve3. ilmeğin önünden sağa doğru çeviriyoruz. Ardından bu altı ilmeği tersler ters düzler düz şekilde örüyoruz. Sıradaki altı ilmekten 4. 5. ve 6. ilmekleri 1. 2. ve 3. ilmeklerin arkasından sola doğru alıyoruz, çeviriyoruz. Sonra bu altı ilmeği de tersler ters düzler düz şekilde örüyoruz. Sıradaki bir ilmeği ters örüyoruz. İkinci ve sonraki örnek için işlemi tekrarlayarak sırayı bitiriyoruz.
  8. Bu sırada da tersler ters düzler düz şekilde örülüp sırayı bitiriyoruz. Sonra yine gördüğümüz şekilde tersler ters düzler düz olacak şekilde dört sıra daha geçip model kurma sırasını tekrarlıyoruz. Öreceğimiz ürün boyunca aynı işlemleri yaparak örgümüzü örüyoruz.

Benimle birlikte örenlere kolay gelsin diyorum. Bir başka örgüde buluşmak dileğiyle sevgiyle ve örgüyle kalınız.

1 Paylaşımlar