Yeşil Mercimeğin Faydaları

Kara şimşek olarak da biline yeşil mercimeğin faydaları bilimsel olarak uzun araştırmalar sonucunda uzmanlar tarafından açıklanmıştır. Uzmanlar tek tabak tüketiminde bile yorgunluğa iyi geldiğini söylemektedirler. Yeşil mercimek lif bakımından çok zengin bir besin öğesidir. Özellikle kış aylarının sofralarından eksik olmayan bir besindir. Uzmanlar özellikle kansızlık yani demir eksikliği olanların bu besini tüketmesini önermektedirler.

Yeşil Mercimeğin Faydaları

Yeşil mercimeğin Faydaları Nelerdir?

  1. Özellikle folat ve demir açısından zengin bir besin olan yeşil mercimek tahıl grubundandır. Birçok kişi bu besinin faydasını bilmemektedir. Birçok kişi de bu besini sevmediği için tüketmemektedir. Oysa sağlığa son derece faydalı bir besindir. Lif açısından zengindir. Özellikle diyabet hastalarına önerilen bir besindir.
  2. Yeşil mercimek sağlığa en iyi gelen gıdaların başında yer almaktadır
  3. Vücudun iskelet sistemini saran ve çok önemli fonksiyona sahip olan kas sistemini güçlendirir.
  4. Daha önce de dediğimiz gibi yeşil mercimek özellikle diyabet hastalarının yemek listelerinde bulunması gerekir. Özellikle lif açısından zengin olması sebebiyle kan şekerinin düşmesinde etkilidir.
  5. Kara şimşek kolesterolü de düşürme özelliğine sahiptir. Özellikle kötü kolesterol yüksekse sofralarda bu yemeğe yer açmak gerekir.
  6. Yeşil mercimek kalp sağlığı üzerinde olumlu rol oynamaktadır. Folat ve magnezyum açısından oldukça zengin olması sebebiyle kalp sağlığını korumaktadır. Bu iki mineral özellikle kalp sağlığı üzerinde önemli bir yere sahiptir.
  7. Kara şimşek lif ve karbonhidrat açısından zengin bir besin olduğundan kişiye enerji verir. Bu besin aynı zamanda demir yönünden de oldukça zengindir.

Hiç Bilinmeyen Diğer Faydaları

  1. Çağın hastalığı olan kanserle mücadele de de yeşil mercimek önemli yere sahiptir. Yeşil mercimek kanser hücrelerinin büyümesini önleyen lektin bileşikleri açısından da zengin bir besindir.
  2. Tam bir mineral ve vitamin deposu olan yeşil mercimek sinir sistemine de iyi gelmektedir.
  3. Sindirim sistemini çalıştırır ve metabolizmayı hızlandırır. Tokluk hissi verir. Böylece de kilo vermeye yardımcı olur.
  4. Yeşil mercimek antioksidan kaynağıdır. Gen hasarını önler ve yaşlanmayı geciktirir.
  5. Uzmanlara görüşleri gebelikten bir yıl öncesi yeşil mercimek tüketimine başlanırsa erken doğum riskinin %50 azalacağı yönündedir. Bu sebeple hamileler için faydalı bir besindir.
  6. Araştırmalara göre bir fincan yeşil mercimek tüketimi ihtiyacımız olan demir oranının %30 unu karşılamaktadır. Yine bir bardak yeşil mercimek ise vücudun ihtiyacı olan folat miktarının %90 ını karşılamaktadır.

Kaynak

Okuyucularımızın Dikkatine

Sayfamızda yazmış olduğumuz yazılarımız genel bilgilendirme amaçlıdır. Yazılarımız teşhis ve tedavi amaçlı değildir. Yazılarımız zaman içerisinde geçerliliğini yitirebilir ya da güncelliğini kaybedebilir. Yazının içeriğini oluşturan besin ya da ürünlerin her bünyede farklı etkiler göstermesi mümkündür. Yazılarımız doktor yerini ya da doktor reçetesi yerini tutmaz. Bilgilerin uygulanmasından önce doktorunuza mutlaka danışmanızı tavsiye ediyoruz. Herhangi bir rahatsızlığı olanlar ve özel politika gerektiren gruptaki kişiler mutlaka doktorlarına danışarak kullanmalıdır. Sitemiz, uzman bir doktora danışılmadan yapılan herhangi bir uygulamadan doğabilecek zarardan sorumlu tutulamaz. Sitemizi ziyaret eden, yorum yapan ve doktorlara soru gönderen kişiler, bu uyarıları kabul etmiş sayılacaktır.

2 Paylaşımlar