Kalp Krizi Riskini Azaltır

Yeni yapılan bir araştırma göre günde bir avuç ceviz yendiği taktirde kalp krizi riskini azaltır denilmektedir. Düzenli olarak ceviz yemek ya da ceviz yağı içmek, riski yüksek oranda düşürüyor ve sizi kalp krizine karşı düzenli olarak koruyor. Araştırmada insanlar bir avuç ceviz yedikten 4 saat sonra, kan damarlarının esnekliğinde ve kolesterol seviyelerinde iyi kan akışına yardımcı olacak düzeyde bir gelişme kaydedildi.

kalp-krizi-riskini-azaltir
Kalp Krizi Rİskini Azaltır

Uzmanlar, “Ve sadece bir avuç ceviz ya da ceviz yağını haftada 4 gün tüketerek kalp krizi riskini anlamlı bir şekilde azaltabilirsiniz.” diyor.  Sadece 3 yemek kaşığı (51 g) ceviz yağını içerseniz kan damarlarınızın kondisyonunu 4 saat içinde geliştirmiş oluyorsunuz.

Ceviz yağının özellikle endotelyal hücrelerin sağlamlığı için çok faydalı olduğu kanıtlandı.

Cevizin Faydaları

Bir omega 3 yağ asidi türü olan alfa-linolenik asit, temel E vitamini türü olan ve pek çok bitki tohumunda bulunan gama-tokoferol, son olarak kolesterol benzeri bir molekül olan ve kolesterol plakalarının damar çeperlerinden temizlenmesini sağlayan fitosteroller cevizin sağlığa bu kadar faydalı bir yemiş olmasını sağlıyor.


Kalp ve Damar Sağlığına Faydaları:

Araştırmacıların ortak olarak yaptığı çalışmaya göre düzenli olarak ceviz yemek kolesterolü önemli miktarda düşürüyor. Cevizin bu etkisi iyi kolesterol olarak bilinen “HDL” kolesterol seviyesini yükseltmesinden kaynaklanıyor. HDL kolesterol, damarlarda birikmeye başlayan kötü kolesterol plakalarını temizleyerek vücuttan atılmasına yardımcı oluyor. 1 tatlı kaşığı ceviz yağı tüketmek kolesterolün kısa bir süre içinde düşmesine yardımcı oluyor.

Cevizin Kemiklere Faydaları:

Ceviz, özellikle ilerleyen yaşlarda görülen kemik zayıflamasını ve kemiklerde yaşanan mineral kaybını yavaşlatan yiyecekler arasında yer alıyor.

Kilo Vermeye Yardımcı Olur:

Cevizin yüksek kalorili olduğu ve yüksek oranda yağ içerdiği düşünüldüğünde kilo vermeye yardımcı olması biraz şaşırtıcı gelebilir ancak günde 3-4 adet ceviz yemek tokluk hissini uzatarak, öğün aralarında daha fazla kalorili atıştırmalıkların önünü kesiyor.

kalp-krizi-riskini-azaltir
Kalp Krizi Riskini Azaltır

Hafızayı Güçlendirir:

Bu konuda yapılan araştırmaların sayısı henüz yetersiz olmakla birlikte mevcut araştırmalar cevizin hafızayı güçlendirdiği ve bilişsel fonksiyona katkıda bulunduğunu ortaya koyuyor.


Cevizin Besin Değeri

28 gram, yaklaşık olarak 7 adet dış kabuğu soyulmuş ceviz;

  • 185 kaloridir
  • Kolesterol içermez
  • Günlük besin lifi ihtiyacının %8’ini karşılar (2gr)
  • Günlük kalsiyum ihtiyacının %3’ünü karşılar
  • Günlük demir ihtiyacının %5’ini karşılar
  • Günlük tiamin ihtiyacının %6’sını karşılar (0,01mg)
  • Günlük folat ihtiyacının %7’sini karşılar (27,7mcg)
  • Günlük magnezyum ihtiyacının %11’ini karşılar (44,6mg)
  • Günlük fosfor ihtiyacının %10’unu karşılar (97,8mg)
  • Günlük çinko ihtiyacının %6’sını karşılar (0,9mg)
  • Günlük bakır ihtiyacının %22’sini karşılar (0,4mg)
  • Günlük manganez ihtiyacının %48’ini karşılar (1mg)
  • Günlük selenyum ihtiyacının %2’sini karşılar (1,4mcg)


UYARI : Hastalıkları tedavi etmek, 1219 sayılı Kanunu’na göre sadece hekimlerimizin görevidir. Bu sitede yer alan bilgiler sağlıklı yaşama tavsiye niteliğindedir. Tedavi veya doktor tedavisi yerine geçmez. Adı geçen bitkilere alerjiniz olup olmadığını kontrol ettirdikten sonra kullanmanız tavsiye edilir. Herhangi bir rahatsızlığı olanlar ve özel politika gerektiren gruptaki kişiler mutlaka doktorlarına danışarak kullanmalıdır. Sitemiz, uzman bir doktora danışılmadan yapılan herhangi bir uygulamadan doğabilecek zarardan sorumlu tutulamaz. Sitemizi ziyaret eden, yorum yapan kişiler, bu uyarıları kabul etmiş sayılacaktır.

Nasıl Yapılır?

973 Paylaşımlar