Kolay Yelek kazak Modeli

Merhaba sevgili örgü severler. Bugün sadece dört sıradan oluşan çok kolay yelek kazak modeli olan bir örneği anlatmak istedim sizlere. Modelimizin anlatım videosunu hemen altta bırakıyorum. Dilerseniz videodan izleyerek de yapabilirsiniz. Ya da başka modeller için youtube kanalımı ziyaret edebilirsiniz.

Kolay Yelek kazak Modeli Videolu Anlatımı

Modelin Yapılışı

Modelimiz için öreceğimiz ürünün ilmeğini hesaplarken 9 ve 9 ün katlarından oluşacak şekilde başlanmalıdır. Bir örnek için dokuz ilmeğe ihtiyacımız vardır. Eksrada model sonu için iki ilmek ve kenarlar için de birer ilmek atılarak başlanmalıdır.

  1. Kenar ilmekten sonra iki ilmek ters örülür. Sonraki ilmekler sıra ile 1 düz ördükten sonra iki ilmek dıştan sağa doğru birlikte örüyoruz. Sonra 1 dola, 1 düz, 1 dola şeklinde örüyoruz. Sıradaki iki ilmeğin yönünü değiştirerek ikisini birlikte örüp bir tane de düz örerek ilk modeli bitiriyoruz. Aynı işlemi tekrarlayarak sıranın sonuna geçiyoruz.
  2. İkinci sıramızın tamamını ters örüyoruz.
  3. Bu sırada kenar ilmekten sonra iki ters örüyoruz. Sıradaki iki ilmeği birlikte örüyoruz. Sonra sırasıyla 1 dola, 3 düz, 1 dola şeklinde örüyoruz. Sıradaki iki ilmeğin yönünü değiştirerek ikisini birlikte örüyoruz. Bu işlemi sıra boyunca tekrarlıyoruz.
  4. Dördüncü sıranın da tamamını ters olarak örüyoruz. Bu sıra ile birlikte modelimiz bitiyor. Bundan sonra bu dört sıranın tekrarı ile örgümüzü örüyoruz.

Benimle birlikte örecek olanlara kolaylıklar diliyorum. Sevgiyle ve örgüyle kalın.

1 Paylaşımlar