Soğan Suyu Kürünün Faydaları

Mutfaklarımızın vazgeçilmezlerinden olan soğanın faydaları ile ilgili bir makale daha önce yazmıştık. Bugün ise soğan suyu kürünün faydaları ile ilgili yazılan makalelerden elde ettiğimiz bilgileri sizlerle paylaşmak istiyoruz. Soğanda bulunan zengin C vitamini saç dökülmesini önlemektedir. Saçı güçlendirir ve sağlıklı uzamasını sağlar. Soğan kürü saç derisine uygulanması ile de saç köklerini besler.

Soğanlı Saç Kürü Nasıl Yapılır?

Bir tencerenin içine beş bardak suyu koyuyoruz. Suyun içerisine kabukları soyulmuş orta boy iki adet soğanı dörde bölerek ekliyoruz. Ardından tencereyi kaynamaya bırakıyoruz. Kaynadıktan sonra bir elek yardımıyla soğanı süzüyoruz. Şampuanla saç yıkama işlemi bittikten sonra hazırladığımız bu suyu kafa derimize döküyoruz. Ardından iyice masajla derimize yediriyoruz. 5-10 dakika kadar bekletip saçımızı duruluyoruz.

Soğan kokusunu gidermek için kürümüze gül suyu ya da limon ekleyebiliriz. Soğana karşı alerjisi olanların bu kürü yapmaması gerekir.

Soğan Suyu Kürü

İçme suyunu orta boy bir cezveye doldurun. İçerisine orta boy bir soğanın dörtte birini ya da bir arpacık soğan ilave edin. Ardından kaynamaya bırakın. Su kaynar kaynamaz altını kapatıp ılınmaya bırakın. Ilınması için 3-4 dakika yeterlidir. Bu kür için kırmızı soğan uygun değildir. Yemeklik ya da arpacık soğan kullanılmalıdır.

Soğan kürü her gün aç karnına 21 gün sürecek şekilde uygulanmalıdır. Günde sadece bir bardak tüketilmelidir. Bu suya bir kaşık bal katılarak soğuk algınlığı ya da öksürük için de kullanılır.

Bu tarz kürler doktora danışılmadan kullanılmamalıdır. Özellikle bazı ilaçlarla birlikte kullanılması tehlikeli olabilmektedir.

Soğan Suyu Kürünün Faydaları

  1. Vücutta bulunan enfeksiyonlara savaş açar
  2. Bağışıklık sistemimizin güçlenmesine yardımcı olur
  3. Soğan sinüzit sorunlarına iyi gelir, balgam söktürücü etkisi vardır.
  4. Boğaz ağrısı ve grip gibi kış rahatsızlıklarına karşı koruyucu etkisi vardır.
  5. Adet düzensizliklerini azalttığı bilinmektedir.
  6. Erken menopoz ve menopoz şikayetlerinde etkilidir.
  7. Vücuttaki yağın yakılmasına yardımcı olur. Bu sayede kilo vermede etkili rol oynar.
  8. Sivilcelere iyi gelir ve cildi güzelleştirir.

Okuyucularımızın Dikkatine

Sayfamızda yazmış olduğumuz yazılarımız genel bilgilendirme amaçlıdır. Yazılarımız teşhis ve tedavi amaçlı değildir. Yazılarımız zaman içerisinde geçerliliğini yitirebilir ya da güncelliğini kaybedebilir. Yazının içeriğini oluşturan besin ya da ürünlerin her bünyede farklı etkiler göstermesi mümkündür. Yazılarımız doktor yerini ya da doktor reçetesi yerini tutmaz. Bilgilerin uygulanmasından önce doktorunuza mutlaka danışmanızı tavsiye ediyoruz. Herhangi bir rahatsızlığı olanlar ve özel politika gerektiren gruptaki kişiler mutlaka doktorlarına danışarak kullanmalıdır. Sitemiz, uzman bir doktora danışılmadan yapılan herhangi bir uygulamadan doğabilecek zarardan sorumlu tutulamaz. Sitemizi ziyaret eden, yorum yapan ve doktorlara soru gönderen kişiler, bu uyarıları kabul etmiş sayılacaktır.

Kaynak

2 Paylaşımlar