Yatak Örtüsü Motifi

Merhaba arkadaşlar. Bugün harika bir yatak örtüsü motifi nin yapılışını anlatmak istiyorum. Bu motiften kırlent, battaniye ya da istediğiniz her şeyi örebilirsiniz. Gerçekten keyifle örülüyor ve oldukça da güzel bir motif. Motifimizi izleyerek örmek isteyenler için hemen altta videosunu bırakıyorum. Ayrıca başka modellerime de bakmak isteyenleri youtube kanalıma bekliyorum. Abone olmayı ve destek vermeyi unutmayınız lütfen.

İnstagram adresimden takip etmek isterseniz tıklayarak ulaşabilirsiniz.

Yatak Örtüsü Motifi Videolu Anlatımı

Çok Güzel Yatak Örtüsü Motifi

Motifimizin Yapım İşlem Basamakları

  1. İlk olarak sihirli yuvarlak yapıp içerisine 16 tane ikili tırabzan yapıyoruz.
  2. Herhangi bir boşluktan renk değişerek başlıyoruz ve iki tane ikili tırabzan yapıyoruz. İki zincir çekip bir boşluk atlayarak sonraki boşluğa işlemi tekrarlıyoruz.
  3. Üçüncü renkle herhangi bir yuvaya üç tane ikili tırabzan yapıyoruz. Sonra üç zincir çekip işlemi her yuvada tekrarlıyoruz.
  4. Bu sırada üç tane tırabzanın ortadakine sıkı iğne batarak başlıyoruz. Sonra gelen yuvaya beş tane ikili tırabzan yapıyoruz. İşlemi tekrarlayarak sırayı bitiriyoruz.
  5. İp değişerek beş tane olan ikili tırabzanların ortadaki üç tanesine birer tane ikili tırabzan örüyoruz. Geçişlerde beş zincir çekiyoruz.
  6. Bu sırada üç tane tırabzanın ortadakine sıkı iğne batıyoruz. Sonra yuvaya geçip 10 tane ikili tırabzan örüyoruz.
  7. İplik rengini değiştiriyoruz ve on tane tırabzanın her birine arkadan beline batarak ikili tırabzan örüyoruz. Geçişte zincir çekmiyoruz ve ikinci on tırabzanın beline batarak ikili tırabzanlar örüyoruz. Bu geçişte iki zincir çekiyoruz ve işlemi tekrarlıyoruz.
  8. Herhangi bir yuvaya iki tane ikili tırabzan örüyoruz ve bir zincir çekiyoruz. Sonra aynı yuvaya bir dolayıp üçten kapattığımız iki tane üçlü tırabzan örüyoruz. Ardından iki zincir çekip bir dolayıp üçten çektiğimiz üçlü tırabzandan iki tane daha örüyoruz. Bir zincir çekip iki tane ikili tırabzan örüyoruz. Diğer yuvaya geçmek için 17 zincir (ya da yeteri kadar ) çekiyoruz.
  9. Motifimizin son sırasındayız. Bu sırada köşenin önündeki zincirin sonuna iki tane ikili tırabzan yapıyoruz. Sonraki yuvaya iki tane ikili tırabzan yapıyoruz. Köşeye üç tane ikili tırabzan iki zincir ve üç tane daha ikili tırabzan örüyoruz. Sonraki yuvaya iki tane ikili tırabzan, uzun zincirin başına da iki tane ikili tırabzan yapıyoruz. Sonra alttaki tırabzanlardan beş tanesini atlayıp altıncıya uzun zincir önde olacak şekilde ikili tırabzan yapıyoruz. Sonraki tırabzana batarken zinciri de ortaya alıyoruz ve ikili tırabzan örüyoruz. Sonra yine zincir önde kalacak şekilde ikili tırabzan yapıyoruz. Toplamda altı kez zincir önde kalacak şekilde örüyoruz. Zincirin son kısmına gelince işlemi tekrarlıyoruz.

3 Paylaşımlar