Sıralı Ajurlu Örgü Modeli

Merhaba sevgili örgü sevenler. Bugün çok güzel hem çeyizlik hem günlük yeleklerimize uygulayabileceğimiz bir modelimiz var. Bu modelimiz sıralı ajurlu örgü modeli olarak adlandırılan kolay örülen bir modeldir. Modelimizin videolu anlatımını da hemen altta bırakıyorum. Dilerseniz youtube kanalımdan izleyerek de yapabilirsiniz.

Sıralı Ajurlu Örgü Modeli Videolu Anlatımı

Modelin İşlem Basamakları

Modelimiz için on ilmek gerekiyor. Her iki kenar için de birer ilmek atarak başlamalıyız.

  1. Bir tane kenar ilmekten sonra sekiz düz ilmek örüyoruz. Sıradaki ikisini birlikte örüyoruz ve bir doluyoruz.
  2. Bu sıranın tamamını ters örüyoruz. Örneğimizin tüm ters sıraları tamamen ters örülüyor.
  3. Kenar ilmekten sonra yedi ilmek düz örüyoruz. Sıradaki ikisini birlikte, bir dola, bir düz.
  4. Ters sırayı ördükten sonra bu sırada kenar ilmekten sonra altı tane düz örüyoruz. Sıradaki iki tanesini birlikte, bir dola, ikisi birlikte, bir dola.
  5. Ters sıradan sonra kenar ilmek örülüp sıradaki beş düz örüyoruz. Sonra ikisi birlikte düz bir dola, ikisi birlikte düz, bir dola ve bir düz örüyoruz.
  6. Ters sıra örülüp kenar ilmek de örüldükten sonra sıradaki dört ilmeği düz örüyoruz. Sonrasında ikisi birlikte, bir dola, ikisi birlikte, bir dola, ikisi birlikte bir dola şeklinde örüyoruz.
  7. Ters sıradan sonra kenar ilmeğimizi örüyoruz. Ardından üç ilmek düz örüyoruz. Sıradaki ikisi bir düz bir dola, ikisi bir düz bir dola, ikisi bir düz bir dola ve bir düz örüyoruz.
  8. Ters sırayı örüp kenar ilmeği aldıktan sonra iki ilmek düz örüyoruz. Sıradaki ikisi bir düz bir dola, ikisi bir düz bir dola, ikisi bir düz bir dola, ikisi bir düz bir dola şeklinde modeli örüyoruz.
  9. Ters sıradan sonra kenar ilmeği örüyoruz ve sıradaki bir düz ilmeği de örüyoruz. Sonra ikisi bir düz bir dola, ikisi bir düz bir dola, ikisi bir düz bir dola, ikisi bir düz bir dola, bir düz örüyoruz.
  10. Ters sırayı ördükten sonra bu sırada tamamı ajur örüyoruz. Kenar ilmekten sonra ikisi bir düz bir dola, ikisi bir düz bir dola, ikisi bir düz bir dola, ikisi bir düz bir dola, ikisi bir düz bir dola. Bu sıra ile modelimiz bitiyor

Modeli ters sıralarla birlikte toplamda 18 sıradan oluşuyor. Modelin tekrarı ile tüm örgümüzü örmüş olacağız. Benimle birlikte örecek olanlara kolay gelsin diyorum. Bir başka modelde buluşmak dileğiyle sevgiyle ve örgüyle kalınız.

1 Paylaşımlar