Şişle Kolay Yıldız Örneği

Merhaba sevgili örgü severler. Bugün anlatmak istediğim örnek hem çok şık , hem de çok kolay bir örnek. İki şişle kolay yıldız örneği ile bebek yeleği, çeyizlik yelek, kazak örebilirsiniz. Modelimizi videosundan izleyerek yapmak isterseniz de hemen alt başlıkta videosunu bırakıyorum. Ayrıca farklı örgü modelleri de yapmak isterseniz youtube kanalımı ziyaret edip modellerime bakabilirsiniz.

İnstagram adresimden takip etmek isterseniz tıklayarak ulaşabilirsiniz.

Bu modelimizde örnek kurmak için iki ve ikinin katları ilmeğe ihtiyacımız vardır. ekstradan iki tane de kenarlar için ilmek atmalıyız.

Şişle Kolay Yıldız Örneği Videolu Anlatımı

Modelimizin Yapım Aşamaları

  1. Kenar ilmeği ördükten sonra şişimize bir kez iplik doluyoruz. Sonraki iki ilmeği birlikte düz örüyoruz ve ilmekleri çıkartmadan bir kez daha şişimize ip dolayıp aynı ilmekleri bir kez daha örüyoruz. İşlemi sıra boyunca tekrarlıyoruz.
  2. Kenar ilmekten sonra gelen her ilmek ve yanındaki dolama ilmeği birlikte örerek sıra sonuna kadar örüyoruz. Yani bir önceki sırada arttırdığımız ilmekleri bu sırada eksiltiyoruz.
  3. Bu sırada kenar ilmekten sonra bir ilmek ters örüyoruz. Sonra bir dolayıp sıradaki iki ilmeği birlikte düz örüyoruz. İki ilmeği şişten çıkartmadan bir dolayıp tekrar aynı ilmekleri birlikte örüyoruz. Sıra sonuna kadar bu işlemi tekrarlıyoruz.
  4. Bu sırada yine kenar ilmekten sonra tek ördüğümüz bir ilmeği tek olarak ters örüyoruz. Sonraki ilmekleri yanlarındaki arttırma ilmekleri ile birlikte ikişerli olarak ters örüyoruz. Öreceğimiz örgümüz bu dört sıranın tekrarlanması ile oluşmaktadır.

Benimle birlikte örenlere kolay gelsin diyorum. Bir başka örgüde buluşmak dileğiyle sevgiyle ve örgüyle kalınız.

1 Paylaşımlar