Bitter Çikolatanın Faydaları Nelerdir

Oluşturduğu mutluluk hormonu ve enfes tadı ile bir çok kişinin vazgeçilmezidir. Bolca kakao içermesi sebebiyle bitter çikolatanın antioksidan özelliği de bulunmaktadır. Diyet yaparken bile listelerin vazgeçilmezidir. Özellikle Türk kahvesini vazgeçilmezi olan bitter çikolatanın faydaları nelerdir bir göz atalım.

Bitter Çikolatanın Faydaları nelerdir?

  1. Tüm çikolatalar gibi bitter çikolata da tüketilirken mutluluk hissi yaşamamızı sağlar. Bu sebeple de sitresi azaltma etkisi vardır.
  2. Düzenli bitter çikolata tüketimi daha güçlü ve daha enerjik olmamızı sağlar.
  3. Çikolatanın içerisinde yer alan bir maddenin öksürüğe iyi geldiği bilinmektedir.
  4. Şeker oranı düşük olduğundan diğer çikolatalara nazaran dişlere zarar vermez.
  5. Sperm sayısını iki katına çıkarttığı uzmanlarca söylenmektedir.
  6. Zeka gelişiminde olumlu katkıları vardır
  7. Kolesterolü azaltır ve kalp sağlığının korunmasında yardımcı olur.
  8. Bitter çikolatada yoğun kakao bulunması sebebiyle diyet listelerine eklenebilen bir besin maddesidir. Hem tok tutup hem de şeker ihtiyacını karşılamaktadır.

Her besin maddesinde olduğu gibi bitter çikolatayı da dozunda tüketmek gerekmektedir. Dozunu kaçırdığımız zaman yarar yerine zararını görmemiz mümkündür. Özellikle fazla tüketimi sivilceli bir cilt oluşumuna sebep olabilmektedir.

Çikolata yapımında tropikal iklimlerde yetişen kakao bitkisinin meyveleri kullanılmaktadır. Bu tohumlar kavurularak çikolatanın ana maddesi elde edilmektedir. Evde çikolatalı herhangi bir yiyecek yapmak istediğimizde rahatlıkla bitter çikolata tadında çikolatamızı üretebiliriz. Ya da katı haldeki çikolatayı eritip kullanabiliriz. Eritme işlemini direkt ateş üzerinde değil benmari usulü ile yapmamız gerekir. Benmari usulünde kaynayan suyun üzerine bir kase içerisine koyduğumuz çikolatayı sıcağın etkisi ile eritme işlemini yapabiliriz. Burada dikkat etmemiz gereke husus suyun kaseye girmemesidir. Böylece eritme işlemini sıcak etkisi ile yapmamız olmalıdır.

Benmari Usulü İle Eritme Nasıl Yapılır?

Benmari Usulü Eritme

Diilimize Frabsızca’dan geçmiş bir terimdir benmari. Marie’nin banyosu anlamına gelmektedir ve bir pişirme yöntemidir. Bu yöntem ısı ile direkt temas edilmesini istemediğimiz malzemelerde kullanılır. Çikolatanın eritme işlemi de bu yöntemle yapılmalıdır.

Bir kabın içerisine bir miktar su koyuyoruz. Sonra eritmek istediğimiz çikolatayı da daha küçük bir kabın içerisine koyuyoruz. Çikolatayı yerleştirdiğimiz kabı su ile doldurduğumuz kabın içerisine yerleştiriyoruz. Burada suyun çikolata olan kabın içerisine sızmamasına dikkat etmeliyiz. Isı ile birlikte su ısınmaya başlar ve böylece çikolata da ısınan suyun ısısıyla erimeye başlar. Tamamen eridiğinde de kullanabiliriz.

Kaynak 1 Kaynak 2

Okuyucularımızın Dikkatine

Sayfamızda yazmış olduğumuz yazılarımız genel bilgilendirme amaçlıdır. Yazılarımız teşhis ve tedavi amaçlı değildir. Yazılarımız zaman içerisinde geçerliliğini yitirebilir ya da güncelliğini kaybedebilir. Yazının içeriğini oluşturan besin ya da ürünlerin her bünyede farklı etkiler göstermesi mümkündür. Yazılarımız doktor yerini ya da doktor reçetesi yerini tutmaz. Bilgilerin uygulanmasından önce doktorunuza mutlaka danışmanızı tavsiye ediyoruz. Herhangi bir rahatsızlığı olanlar ve özel politika gerektiren gruptaki kişiler mutlaka doktorlarına danışarak kullanmalıdır. Sitemiz, uzman bir doktora danışılmadan yapılan herhangi bir uygulamadan doğabilecek zarardan sorumlu tutulamaz. Sitemizi ziyaret eden, yorum yapan ve soru gönderen kişiler, bu uyarıları kabul etmiş sayılacaktır.

1 Paylaşımlar