Şişle Çok Kolay Örgü Modeli

Merhaba arkadaşlar. Yine hem kolay hem de güzel bir şiş örgü modeli ile beraberiz. İki şişle çok kolay örgü modeli olan bu örnekle ister yelek. ister kazak, ister bebek hırkası ya da yeleği örebilirsiniz. Modelin anlatımına geçmeden önce videodan izleyerek yapmak isteyenler için hemen alt başlıkta videosunu bırakıyorum. Dilerseniz videodan izleyerek çok rahatlıkla yapabilirsiniz. Ayrıca farklı örgü modelleri de yapmak isterseniz youtube kanalımı ziyaret edip modellerime bakabilirsiniz.

İnstagram adresimden takip etmek isterseniz tıklayarak ulaşabilirsiniz.

Bu modelimizde örgüyü kurmak için gerekli olan ilmek sayısı 3 ilmektir. Öreceğimiz örgümüzde ilmek sayımızı ayarlarken 3 ve 3 ün katlarından oluşacak şekilde ayarlamalıyız. Sonra iki ilmek kenarlar için ilave etmeliyiz.

İki Şişle Kolay Örgü Modeli Videolu Anlatımı

Modelimizin Yapım Aşamaları

  1. Öreceğimiz örgüye göre lastik ya da haroşe ördükten sonra ilk sıramızın tüm ilmeklerini düz örüyoruz.
  2. İkinci sırada tüm ilmekleri ters örüyoruz.
  3. Bu sırada modelimizi kuruyoruz. Kenar ilmekten sonra gelen ilmeklerin 3. sünü düz örüp gevşek ve biraz uzun bir ilmek elde ediyoruz. Ördüğümüz ilmeği şişten çıkarmadan 1. ve 2. ilmeklerimizi düz olarak normal örüyoruz. Sonra hepsini birden şişten çıkartıyoruz. Sıradaki üç ilmeğe ve sonraki ilmeklere aynı işlemi tekrarlıyoruz.
  4. Bu sırada tüm ilmekleri ters örüyoruz.
  5. Bu sırada da tüm ilmekleri düz örüyoruz.
  6. Tüm ilmekleri ters örerek bu sırayı örüyoruz
  7. Bu sırada ise 3. sırada yaptığımız örnek kurulumunu yapıyoruz. Bundan sonra tüm bu sıraların tekrarı ile örgümüz bitene kadar işlemi tekrarlıyoruz.

Modelin tekrarı bu 12 sıra ile yapılmaktadır. Benimle birlikte örenlere kolay gelsin diyorum. Bir başka örgüde buluşmak dileğiyle sevgiyle ve örgüyle kalınız.

1 Paylaşımlar