Sıralı Zincirli Örgü Modeli

Merhaba sevgili örgü severler. Bugün hem çok kolay hem de çok güzel bir örgü modeli ile birlikteyiz. İki şişle sıralı zincirli örgü modeli sadece dört sıradan oluşmaktadır. Bu modeli hem küçükler için hem de büyükler için kullanabiliriz. İsterseniz youtube kanalımdan izleyerek de yapabilirsiniz.

Sıralı Zincirli Örgü Modeli Videolu Anlatımı

Modelin Örgü Basamakları

İki şişle zincirli örgü modelimize öreceğimiz ürününün ilmek sayısını dört ve dördün katlarından oluşacak şekilde başlıyoruz. Bir ilmek de kenar için atıyoruz. Modelimiz daha önce de dediğim gibi sadece dört sıradan oluşuyor. Tüm öreceğimiz ürün boyunca bu dört sırayı tekrarlıyoruz. Örneğimizi ters sıradan kurmaya başlıyoruz.

  1. Bir tane kenar ilmeği aldıktan sonra üç ilmek düz örüyoruz. Sıradaki ilmeği ters örüp hemen şişimize üç kez ilmek doluyoruz. Üç ilmek düz, i ters üç dola şeklinde sırayı bitiriyoruz.
  2. Kenar ilmekten sonra üç ilmeği ters örüyoruz. Doladığımız üç ilmeği şişten çıkartıyoruz ve hemen yanındaki düz ilmeği örmeden alıyoruz. Örmediğimiz bu düz ilmeği olabildiğince uzatıyoruz. Sıramızı bu şekilde bitiriyoruz.
  3. Kenar ilmekten sonra üç ilmeği düz örüyoruz. Sıradaki uzattığımız ilmeğimizi örmeden yine şişimize alıyoruz. Sonraki üç ilmeği düz örüyoruz ve sıramızı sonuna kadar geçiyoruz.
  4. Kenar ilmekten sonra gelen üç ilmeği ters örüyoruz. İki sıradır örmeden bıraktığımız uzun ilmeğimizi bu sırada düz örüyoruz. Sonraki üç ilmeği ters, uzun ilmeği düz örerek sıramızı bitiriyoruz.

Modelimizi tamamladık. Benimle örecek olanlara kolay gelsin diyorum. örgüyle ve sevgiyle kalın. Bir başka modelde buluşmak dileğiyle.

1 Paylaşımlar