Birçok Hastalığın Çaresi LİMON

Limon C vitamini, B vitamini, kalsiyum, magnezyum, potasyum, demir içermekle kalmıyor. Aynı zamanda hem antioksidan özelliğine sahip hem de lif dolu. Birçok hastalığın çaresi limon un faydalarını çoğu kişi bilmediğinden yeterli ilgiyi görmüyor.

Sabah kalkınca güne limonlu ılık su ile başlandığında hem zinde olunur hem de vücut toksinlerden arınır. Bu bir bardak limonlu suyu günlük alışkanlık haline getirmek sağlık açıcından oldukça olumlu bir davranış olacaktır.

Limonun Faydaları

Limon kullanıldığı yerde ister tatlı olsun ister tuzlu tat verir ve aroma katar. Limondaki C vitamini ve biyoflavonoid ismindeki madde özellikle damar duvarlarına çok iyi gelmektedir. Sabahları içilecek bir bardak limonlu suyun faydalarına bakacak olursak:

Kalori Yakımı

Fitness uzmanları, günde bir kez limonlu su içmenin ekstra 100 kalori yakmanızı sağladığını söylüyor. Üstelik limondaki pektin lifi tok hissetmenizi sağlayarak uzun vadede kilo vermenize de yardımcı olur

Kardiyovasküler Rahatsızlıkları Önler

Limon, potasyum açısından zengindir. Potasyumun kalbe ve kaslara olan katkısı herkesçe bilinir. Üstelik tansiyonu dengeler. Ayrıca İskandinav beslenme uzmanı Magus Nylander, limonda bulunan antioksidanların, kardiyovasküler rahatsızlıkların önüne geçtiğini savunmaktadır.

Limonun Faydaları

Solunum Yolu Rahatsızlıklarına İyi Gelir

Limon soğuk algınlığına iyi gelir. Limonlu su antiseptik özelliği sebebi ile boğazlardaki kızarıklık ve şişkinliğe iyi gelir.

Yağ Yakımını Hızlandırır

Uzmanlar yağ yakımının daha fazla olmasını isteyenlerin limonlu su içmelerini tavsiye ediyorlar.

Birçok hastalığın çaresi limon

Böbrek Taşı Oluşumunu Engeller

Birçok hastalığın çaresi limon böbreklerde de tuz konsantrasyonu artınca zamanla böbrek taşı oluşur. İdrar miktarını ve pH değerini arttıran sitrik asit böbrek taşı oluşumunun önüne geçer. Yapılan araştırmalar, daha önce böbrek taşı düşüren kişilerin günde 100 ml limonlu su içmesi halinde, vücutlarında bir daha böbrek taşı oluşmayacağını yönünde.

Demir Eksikliğini Önler

Yenilen besinlerde yeterince demir bulunmuyorsa ve güneş ışığından yeterince faydalanılamıyorsa zamanla demir eksikliği ortaya çıkar. Birçok hastalığın çaresi limon yapısında demir barındırır ve yiyeceklerdeki demir emilimini arttırır. Bu özelliği ile de demir eksikliğini önlemiş olur.

Kanser Riskini Azaltır.

Yapılan araştırmalara göre meyve ve sebze ağırlıklı beslenmenin bazı kaser çeşitlerini önlediğini göstermektedir. Henüz kanıtlanmamış olsa da araştırmalar turunçgillerin kansere iyi geldiği yönünde.

Sindirimi Güçlendirir

Limonların 10’da 1’ini karbonhidratlar oluşturur Limonda en çok bulunan fiber pektindir. Kolaylıkla çözünebilen bu lif sağlığa iyi gelir ve sindirimi düzenler. Limondaki liflerden faydalanabilmek için kabuğunu da tüketmek gerekir. En iyi yöntemse limonu ikiye böldükten sonra suda kaynatmak ve ılık halde o suyu içmektir.

Kolesterolü Düşürür

Yapılan araştırmalarda, limonda bulunan bazı maddelerin kolesterolü düşürdüğü görülmüştür.

UYARI : Hastalıkları tedavi etmek, 1219 sayılı Kanunu’na göre sadece hekimlerimizin görevidir. Bu sitede yer alan bilgiler sağlıklı yaşama tavsiye niteliğindedir. Tedavi veya doktor tedavisi yerine geçmez. Adı geçen bitkilere alerjiniz olup olmadığını kontrol ettirdikten sonra kullanmanız tavsiye edilir. Herhangi bir rahatsızlığı olanlar ve özel politika gerektiren gruptaki kişiler mutlaka doktorlarına danışarak kullanmalıdır. Sitemiz, uzman bir doktora danışılmadan yapılan herhangi bir uygulamadan doğabilecek zarardan sorumlu tutulamaz. Sitemizi ziyaret eden, yorum yapan kişiler, bu uyarıları kabul etmiş sayılacaktır.

Sağlıklı yaşam

2K Paylaşımlar