Ters Laleler Örgü Modeli

Merhaba örgü sevenler. Bugünkü modelimiz ters laleler örgü modeli. Bu modelle bebek örgüleri ya da bayan kazak veya çeyizlik yelek örebiliriz. Modelin videosu kanalımda yayınlandı. Videosunu izleyerek yapmak isteyenler hemen alt başlıkta bulabilirsiniz. Başka modellere bakmak için de youtube kanalımı ziyaret edebilirsiniz.

Model için gerekli olan ilmek miktarı 10 ve 10 un katlarıdır. İlave olarak 1 ilmek ilave atarak örgüye başlamalıyız. İki ilmek de kenarlar için atmalıyız. Örgümüzün bir raportu sadece 10 sıradan oluşmaktadır. Modelin anlatımını yaparken kenar ilmeklerden bahsetmeyeceğim. Sadece örgüye giren ilmekleri söyleyeceğim.

Bu harika modelle baharlık bluz örebilirsiniz tıklayınız

Ters Laleler Örgü Modeli Videolu Anlatımı

Modelin Yapılışı

  1. 1ters, 1 düz örüyoruz. Sonra gelen iki ilmeği birlikte örüp sağa doğru kesim yapıyoruz. 1 dola, 1düz, 1 ters, 1 düz, 1 dola. Ardında gelen iki ilmeği sola doğru içten birlikte örüp sola kesim yapıyoruz. 1 düz.
  2. 1 düz, 4 ters ……
  3. 1 ters, sağa kesim, 1 dola, 2 düz, 1 ters, 2 düz, 1 dola ve sola kesim
  4. Tersler ters düzler düz
  5. 1 ters, 1 düz, 1 dola, 1 düz örüyoruz. Sonra iki ilmeği sağa doğru kesim yapıyoruz. 1 ters örüp sola kesim yapıyoruz. Ardından 1 düz, 1 dola, 1 düz örüyoruz.
  6. Tersleri ters düzleri düz olarak örüyoruz.
  7. 1 ters, 1 düz, 1 dola, 1 düz örüyoruz. Ardından sağa kesim yapıp, 1 ters ördükten sonra sola kesim yapıyoruz. Sonra 1 düz, 1 dola, 1 düz örüyoruz.
  8. Tersleri ters düzleri düz örüyoruz.
  9. 1 ters, 2 düz, sağa kesim, 1 dola, 1 ters, 1 dola, sola kesim, 2 düz
  10. Tersleri ters düzleri düz olarak örüyoruz.

Bu modellere de bakmalısınız.

  1. Çay yaprakları örgü modeli için tıklayınız
  2. Baloncuklu kalpler örgü modeli için tıklayınız.
  3. Japon desenli örgü modeli için tıklayınız

0 Paylaşımlar