Japon Desenli Örgü Modeli

Bugünkü modelimiz ajurlu at kuyrukları olan japon desenli örgü modeli . Bu modelden istediğiniz bayan ve çocuk örgülerini örebilirsiniz. Modelin videosu kanalımda yayınlandı. Videosunu izleyerek yapmak isteyenler hemen alt başlıkta bulabilirsiniz. Başka modellere bakmak için de youtube kanalımı ziyaret edebilirsiniz.

Model için gerekli olan ilmek sayısı 18 ve 18 in katlarıdır. Ardından 1 ilmek ilave ediyoruz ve bir başa bir sona olmak üzere iki ilmek de kenarlara ilave ederek başlıyoruz. Toplamda 16 sıra örerek modeli bitiriyoruz. Örgüyü anlatırken kenar ilmeklerden bahsetmeyip sadece örneğe giren ilmeklerden bahsedeceğim.

Japon Desenli Örgü Modeli Videolu Anlatımı

Modelin Örgü Sıralarının Yapılışı

  1. Kenar ilmekten sonra üçüncü ilmek önden ilk ikisi arkadan çevirip düz örüyoruz. Sonra 2ters, 3düz, 1ters, 3düz, 2ters örüyoruz. Sonra gelen üç ilmeğin birinci önden son ikisi arkadan yer değiştirip düz örüyoruz.
  2. 3ters, 2düz, 3ters, 1düz, 3ters, 2düz, 3ters
  3. 3düz, 2ters, 3düz, 1ters, 3düz, 2ters, 3düz
  4. Tersler ters düzler düz
  5. üçüncü ilmek önden ilk ikisi arkadan çevirip düz örüyoruz. Sonra gelen yedi ilmeğin ilk üçünü önden sağ tarafa alıyoruz. Sonraki dördünü sol şişe alıyoruz. Ardından bu dört ilmeğin ilk ilmeğini yine arkadan sol şişe alıyoruz. Sonra bu yedi ilmeği 3düz, 1ters, 3düz olarak örüyoruz. Sonra gelen üç ilmeğin birinci önden son ikisi arkadan yer değiştirip düz örüyoruz.
  6. Tersler ters düzler düz olarak örüyoruz.
  7. 3düz, 1ters, sıradaki ikisini sağa kesim yapıyoruz. Sonra 2düz, 1dola, 1düz, dola, 2düz, sola kesim, 1ters, 3düz, 1ters.
  8. Bu sıradanda tersler ters düzler düz olarak örülüyor.
  9. üçüncü ilmek önden ilk ikisi arkadan çevirip düz örüyoruz. Ardından gelen ilmekleri sırası ile sağa kesim, 2düz, 1dola. sağa kesim, 1dola, 1düz, 1dola, 2düz, sola kesim şeklinde örüyoruz. Sonra gelen üç ilmeğin birinci önden son ikisi arkadan yer değiştirip düz örüyoruz.
  10. Tersler ters düzler düz.
  11. 2düz, sağa kesim, 2düz, 1dola, sağa kesim, 1dola, 1düz, 1dola, sola kesim, 1dola, 2düz, sola kesim, 2düz
  12. tersler ters düzler düz.
  13. 1düz, sağa kesim, 2düz, 1dolz, sağa kesim, 1dola, sağa kesim. Sonra 1dola, 1düz, 1dola, sola kesim, 1dola, 2düz, sola kesim, 1düz.
  14. Tersleri ters düzleri düz olarak örüyoruz.
  15. Sağa kesim, 2düz, 1dola sağa kesim, 1dola, sağa kesim, 1dola, 1düz, 1dola, sola kesim, 1dola, sola kesim, 1dola, 2düz, sola kesim.
  16. Bu sırada bir sonraki örneğin kurulumu için ilmekleri hazır ediyoruz. Bu nedenle ilmeklerimizi 1düz, 3ters, 2düz, 3ters, 1düz, 3ters, 2düz, 3ters şeklinde örüp modelimizi bitiriyoruz.
0 Paylaşımlar