Burgulu Kazak Örneği

Merhabalar. Bugün sizlere burgulu kazak örneği anlatımı yapacağım. Bu model çok güzel bir model ve özellikle balıkçı yaka kazağa çok yakışacak bir model. Videodan izleyerek yapmak isteyenler için alt başlıkta videosunu bırakıyorum. Diğer örgü modellerime de bakmak isterseniz youtube kanalımı ziyaret edebilirsiniz.

Model için gerekli olan ilmek miktarı 16 ve 16 nın katlarından oluşmaktadır. Model geçişi için 7 ilmek kenarlar için 2 ilmek ilave ederek örgümüze başlıyoruz. Toplam 16 sırada örneğimizi bitiriyoruz ve bu 16 sıranın tekrarı ile de tüm örgümüzü örüyoruz. Modelin anlatımını tek örnek üzerinden ve kenar ilmeklerinden bahsetmeden yapacağım.

Burgulu Kazak Örneği Videosu

Modelimizin İşlem Sıraları

  1. 2ters, 3düz, 2ters, 9düz, 2ters, 3düz, 2ters
  2. Tersleri ters düzleri düz olarak örüyoruz.
  3. 2ters ördükten sonra sıradaki üç ilmeğin birincisini örmeden sağ şişe alıyoruz. Sonraki iki ilmeği düz örüyoruz ve örmeden aldığımız ilmeğin içinden geçiriyoruz. Ardından 2ters, 9düz ve işlemi tekrarlıyoruz.
  4. 2düz, 1ters, 1dola, 1ters, 2düz, 9ters ……
  5. 1. sıra ile aynı örüyoruz.
  6. tersleri ters düzleri düz örüyoruz
  7. 2ters örüyoruz. Ardından sıradaki üç ilmeğin birincisini örmeden sağ şişe alıyoruz. Sonraki iki ilmeği düz örüyoruz ve örmeden aldığımız ilmeğin içinden geçiriyoruz. Sonra gelen 9 ilmeğin son üç ilmeğini önden ilk altı ilmeğini arkadan yer değiştiriyoruz. İlk 6 ilmeği düz örüyoruz. Ardından ipi öne alıp son üç ilmeği örmeden sağ şişe alıyoruz. İşlemi tekrarlıyoruz.
  8. 2düz, 1ters, 1dola, 1ters, 2düz örüyoruz. Sonra ip arkada olacak şekilde ilk üç ilmeği örmeden sağ şişe alıyoruz. Sonraki üç ilmeği ters örüyoruz. Ardından örmeden aldığımız ilk üç ilmeği önden ördüklerimizi arkadan yer değiştiriyoruz. Sonra örmediğimiz bu üç ilmeği de ters örüyoruz. Son kalan üç ilmeği de ters örüp işlemi sıra sonuna kadar tekrarlıyoruz.
  9. 2ters, 3düz, 2ters, 9düz …..
  10. Tersleri ters düzleri düz örüyoruz.
  11. 2ters ördükten sonra kenarda yaptığımız işlemi tekrarlıyoruz. 2ters, 9düz…..
  12. 2düz, 1ters, 1dola, 1ters, 2düz, 9ters ……
  13. 9. sıra ile aynı örüyoruz.
  14. tersleri ters düzleri düz örüyoruz.
  15. 2ters ördükten sonra kenardaki işlemi tekrarlıyoruz. 2ters örüyoruz. Sonra ipi öne alıyoruz ve sıradaki üç ilmeği örmeden sağ şişe alıyoruz. Sonra kalan altı ilmeğin ilk üçü önden, son üçü arkadan yer değişip düz örüyoruz. Örmeden aldığımız üç ilmeği arkadan sol şişe alıp bunları da düz örüyoruz. 2 ters ve işlemi tekrarlıyoruz.
  16. 2düz, 1ters, 1dola, 1ters, 2düz, 9ters …..

Modelimizin yapımı bu kadar. Başka modellerde buluşmak dileğiyle sevgiyle ve örgüyle kalın.

0 Paylaşımlar