Baklava Dilimli Örgü Modeli

Merhaba sevgili örgü sevenler. Bugün sizlere baklava dilimli örgü modeli anlatmak istiyorum. Örneğimiz oldukça kolay ve güzel. Bu modelden kazak, yelek, bebek hırkası vs gibi örgüler örebilirsiniz. Modelin anlatımına geçmeden önce alt başlıkta videosunu paylaşıyorum. Belki videodan izleyerek yapmak isteyenler olabilir. Başka örgü modellerime de bakmak isterseniz youtube kanalıma beklerim.

Modelimiz için gerekli olan ilmek miktarı 16 ve 16 nın katlarından oluşmaktadır. En sonuna iki tane kenarlar için ilave ederek başlıyoruz. Modeli anlatırken bu kenar ilmeklerden bahsetmeyeceğim. Sadece örneğe giren ilmeklerin sayılarını ve örülüşünü yazacağım. Modelin anlatımını iki örnek üzerine yapıyorum.

Baklava Dilimli Örgü Modeli Videolu Anlatımı

Baklava Dilimli Model

Modelin İşlem Sıraları

  1. 4ters, Sıradaki ilmeklerden ikinci önden birinci arkadan yer değişip düz örüyoruz. Sonraki iki ilmeği de ikinci arkadan birinci önden yer değişim düz örüyoruz. Tekrar Sıradaki ilmeklerden ikinci önden birinci arkadan yer değişip düz örüyoruz. Sonraki iki ilmeği de ikinci arkadan birinci önden yer değişim düz örüyoruz 8 ters, yer değişerek düz öreceğimiz işlemi tekrarlayıp dört ters örüyoruz.
  2. 4 düz, 8 ters, 4 düz, 8 ters. 4 düz….
  3. Bu sırada ilmeklerin tümünü düz örüyoruz.
  4. Bu sırada ilmeklerin tamamını ters örüyoruz.
  5. 3 ters ördükten sonra sıradaki iki ilmeğin ikinci önden birinci arkadan yer değişip düz örüyoruz. Sonraki iki ilmeğin ikinci arkadan birinci önden yer değişip yine düz örüyoruz. 2 ters. Ardından yine sıradaki iki ilmeğin ikinci önden birinci arkadan yer değişip düz örüyoruz. Sonra iki ilmeğin ikinci arkadan birinci önden yer değişip yine düz örüyoruz. 6 ters. Örnekli kısmı tekrarlayıp 3 tersle bitiriyoruz.
  6. Bu sırada tersleri ters düzleri düz olarak örüyoruz.
  7. İlmeklerin tamamını düz örüyoruz
  8. İlmeklerin tamamını ters örüyoruz.
  9. 2 ters, sıradaki iki ilmeğin ikinci önden birinci arkadan yer değişip düz örüyoruz. Sonraki iki ilmeğin ikinci arkadan birinci önden yer değişip yine düz örüyoruz. 4 ters. Ardından yine sıradaki iki ilmeğin ikinci önden birinci arkadan yer değişip düz örüyoruz. Sonra iki ilmeğin ikinci arkadan birinci önden yer değişip yine düz örüyoruz. 4 ters. Örnekli kısmı tekrarlıyoruz ve 2 tersle bitiriyoruz.
  10. Tersleri ters düzleri düz örüyoruz
  11. Bu sırada tamamını düz örüyoruz
  12. Bu sırada tamamını ters örüyoruz
  13. 1 ters, sıradaki iki ilmeğin ikinci önden birinci arkadan yer değişip düz örüyoruz. Sonraki iki ilmeğin ikinci arkadan birinci önden yer değişip yine düz örüyoruz. 6 ters. Sonra yine sıradaki iki ilmeğin ikinci önden birinci arkadan yer değişip düz örüyoruz. Ardından gelen iki ilmeğin ikinci arkadan birinci önden yer değişip yine düz örüyoruz. 6 ters. Örnekli kısmı tekrarlıyoruz ve 1 tersle bitiriyoruz.
  14. Bu sırada tersleri ters düzleri düz örüyoruz
  15. Bu sıranın tamamını düz örüyoruz
  16. Bu sıranın tamamını ters örüyoruz
  17. Bu sırada örnekli kısmı örüyoruz orta geçişte 8 ters
  18. düzleri düz tersleri ters örüyoruz
  19. tamamını düz örüyoruz
  20. Tamamını ters örüyoruz ve örgümüzün ilk yarısını bitiriyoruz. Bundan sonra yine aynı şekilde örgüyü örüp bu sefer baklavayı kapatıyoruz.

0 Paylaşımlar