Kolay Bebek Yeleği Modeli

Merhaba sevgili örgü sevenler. Bugün sizlere çok kolay bebek yeleği modeli anlatımı yapacağım. Örgümüz için gerekli ilmek miktarı 11 ve katlarından oluşmaktadır. Son olarak 2 ilmek örnek geçişi için. İki ilmek de kenarlar için ilave ediyoruz. Başlamadan önce hemen alt başlıkta örgünün videolu anlatımını bırakıyorum. Videoyu izleyerek örmek isteyenler bakarak yapabilirsiniz.

Aşağıdaki işlem basamakları kısmında kenar ilmekleri anlatıma katmıyorum. Her zaman bir başa bir sona kenar ilmeği örüyoruz. Başka örgü modellerime de bakmak isterseniz youtube kanalıma beklerim.

Kolay Bebek Yeleği Modeli Videolu Anlatımı

Bebek Yeleği Modeli

Örgünün İşlem Sıraları

  1. 2 ters, 9 düz, 2 ters, 9 düz ….
  2. 2 düz, 9 ters, 2 düz, 9 ters…..
  3. Birinci sıra ile aynı
  4. İkinci sıra ile aynı
  5. Bu sırada 2 ters örüyoruz. Sonra sıradaki 5. ilmeğin altından dördüncü sıraya batarak uzunca bir ilmek çıkartıyoruz. Sıradaki ilmeği düz örüyoruz. Ardından yine 5. ilmeğin battığımız noktanın üstüne batarak uzunca bir ilmek oluşturuyoruz. Sonraki ilmeği düz örüyoruz. Yine 5. ilmeğin altındaki sıradan uzunca bir ilmek çıkartıyoruz. Sıradakini düz örüyoruz. Son olarak 5. ilmeğin altından bir ilmek daha çıkartıyoruz. Sıradakini düz örüyoruz. 4 düz, 2 ters. Sıra sonuna kadar işlemi tekrarlıyoruz
  6. 2 düz, 5 ters, ikisi birlikte ters ve dört kez tekrarlıyoruz. 2 ters işlemi tekrarlıyoruz.
  7. bu sıra da birinci sıra ile aynı örüyoruz.
  8. Bu sırayı ikiinci sıra gibi örüyoruz.
  9. 2 ters ördükten sonra 6 düz örüyoruz. Bu sefer bir önceki yani 5. ilmeğin dibinde ikinci sıraya batarak bir ilmek oluşturuyoruz ve sıradaki ilmeği düz örüyoruz. Sonra yine 5. ilmeğin dibinden üçüncü sıraya batıp bir ilmek çıkartıyoruz. Ardından sıradaki ilmeği düz örüyoruz. Yine 5. ilmeğin dibinden dördüncü sırdan bir ilmek oluşturuyoruz. Sıradakini düz örüyoruz. Son olarak yine 5. ilmeğin dibinden beşinci sıradan uzunca bir ilmek oluşturuyoruz. 2 ters ve işlemi sıra sonuna kadar tekrarlıyoruz.
  10. 2 düz ilmekten sonra gelen dört ilmeği ikişerli olarak ters örüyoruz. sonraki 5 ilmeği de ters örüyoruz. sıra sonuna kadar tekrarlıyoruz.

Modelimiz toplamda 10 sıradan oluşmaktadır. bu on sıranın tekrarlanması ile de tüm örgümüzü örüyoruz. Başka bir örgüde buluşmak dileğiyle hoş çakalın. sevgiyle kalın.

0 Paylaşımlar